[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 7. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zbog prenošenja "lažnih optužbi"

Tuženi "Glas", "Kurir" i B92

BEOGRAD (Tanjug) - Advokat Aleksandar Lojpur, punomoćnik preduzeća "Kolubara" iz Mionice, juče je podneo tužbu protiv stranke G 17 plus, zbog povrede poslovnog ugleda javno iznetom klevetom, saopšteno je iz kancelarije tog beogradskog advokata. Tužba, kojom se od stranke G 17 plus traži naknada štete u iznosu od pet miliona dinara, podneta je Trgovinskom sudu u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Povod za tužbu, kako je saopšteno, su informacije stranke G 17 plus iznete na konferenciji za novinare, prema kojima je preduzeće "Kolubara" oštetilo budžet Beograda za 1,5 miliona evra ispostavljanjem "naduvanih" faktura za izgradnju vodovoda Makiš - Mladenovac.

U saopštenju se navodi da je Lojpur podneo novu krivičnu prijavu i protiv predsednika Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije Verice Barać, a podnete su i tužbe protiv urednika lista "Glas javnosti" Slavoljuba Kačarevića, urednika lista "Kurir" Đoka Kesića i urednika Televizije B 92 Aleksandra Timofejeva. Kako je saopšteno, tužbe su podnete zbog prenošenja lažnih optužbi stranke G 17 plus protiv srpskog ministra policije Dušana Mihajlovića i mioničkog preduzeća "Kolubara".

Tužbom je zatraženo da sud naredi tim glasilima i televiziji da objave odgovor na isti način i na istom mestu gde su objavljeni tekstovi sa lažnim optužbama, shodno odredbama Zakona o javnom informisanju, navedeno je u saopštenju iz Advokatske kancelarije Aleksandra Lojpura.


vesti po rubrikama

^vesti

17:40h

Budva: Inspektor pretio spaljivanjem porodice

17:49h

Normalna plovidba Dunavom preko Đerdapa

17:57h

EPS nagrađuje najbolje radnike

18:05h

Sajam nameštaja od 10. do 16. novembra

18:13h

Neobičan ulov gadžinhanske patrole

18:24h

Zbog prenošenja "lažnih optužbi" tuženi "Glas", "Kurir" i B92

 


     


FastCounter by LinkExchange