[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 7. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U "Ju Es Stilu Srbija"

Gazda prekinuo pregovore

SMEDEREVO - Pregovori štrajkačkog odbora sa poslodavcem u smederevskoj Železari juče su ponovo zastali, samo što je ovoga puta predah zatražio gazda. Kada će biti nastavljeni, ne zna se, jer iz ove fabrike i dalje nema nikakve zvanične komunikacije sa javnošću. Poslodavac , kako se čuje, pauzu koristi za konsultacije sa centralom Kompanije, a šta se radi u Samostalnom i Sindikatu "Nezavisnost" nema čak ni nezvaničnih informacija. Tako je umesto očekivanog kompromisa u pregovorima i današnjeg početka proizvodnje, o čemu se prekjuče po fabričkom krugu uveliko pričalo, i dalje sve neizvesno.

Kažu da je poslodavac prekjuče ponudio cenu rada od 51,86 dinara na sat u bruto iznosu, ali i smanjenje koeficijenata, bez uvećanja mase za lične dohotke. Druga strana je to odbila jer smatra da bi tako plate ostale iste, a nekima bile čak i manje.

Zahtev poslodavca da se zaposleni pismeno izjasne hoće li da rade, oba sindikata smatraju pritiskom na pregovore. U "Informatoru" poslovodstva, namenjenom radnicima, generalni menadžer Tomas Keli okrivio je sindikate za prvi prekid u pregovorima i zaposlenima poručio da platu neće dobiti oni koji nisu radili. Sindikati, pak, u svojim istoimenim glasilima demantuju Kelijeve navode da je bilo konkretnih ponuda na štrajkačke zahteve.

S. S.


vesti po rubrikama

^društvo

16:14h

Ustavni sud Srbije juče zaključio: Vraćanje mandata ustupljeno Vladi

16:23h

Koju (čiju) igru kod nas igraju sindikati, kolika im je snaga, koga motivišu

16:31h

Opozicija se juče u Skupštini pokazala u "punoj snazi"

16:40h

U "Ju Es Stilu Srbija": Gazda prekinuo pregovore

16:48h

Planovi prosvetnih vlasti: Racionalizacija školske mreže

16:55h

Besplatna škola gestovnog govora

 


     


FastCounter by LinkExchange