[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 6. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Mićunovićeva izborna kampanja podelila rukovodstvo Demokratske stranke

Čedomir Jovanović
napušta politiku?

Potpredsednik DS se povukao iz kampanje jer nije želeo da u njoj učestvuje pod Živkovićevim uslovima

BEOGRAD - Izborna kampanja Dragoljuba Mićunovića, predsedničkog kandidata iza koga je stao veći deo vladajuće koalicije samo će doprineti već "podeljenim" strujama u Demokratskoj stranci da se još više udalje. Naime, način i dogovor oko vođenja kampanje, iza koje stoji najvećim delom DS, rezultirao je sukobom između dva krila u samoj stranci, jednog, koga predvodi Čedomir Jovanović potpredsednik DS i drugog, iza koga stoji premijer Srbije Zoran Živković.

Navodi u medijima da je Jovanoviću zabranjeno da aktivno učestvuje u Mićunovićevoj kampanji samo je paravan za ono što se desilo na samom početku predizborne trke. Naime, kako "Glas" nezvanično saznaje, Jovanović je neposredno pred kampanju pozvao više marketinških agencija na dogovor o strategiji, ali Živković se tom predlogu usprotivio i izabrao potpuno novi tim koji sada vodi Mićunovićevu kampanju. Posle takve Živkovićeve odluke, Jovanović se sam povukao, uz obrazloženje "da ne želi da učestvuje u kampanji pod tim uslovima".

O izborima

O datumu održavanja vanrednih parlamentarnih izbora odlučiće članovi u vrhu DS, Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Gordana Čomić i Zoran Živković. Međutim, glavnu reč će imati premijer Živković.

- Pozvali su me na jedan sastanak u vezi sa Mićunovićevom kampanjom. Ali zbog puta u Ameriku odbio sam da učestvujem, jer se kampanja ne radi za dva dana - potvrdio je za "Glas" Voja Žanetić, direktor marketinške agencije "Mozaik". Međutim, Mićunovićeva kampanja samo je jedna od brojnih nesuglasica na relaciji Živković - Jovanović, tako da potpredsednik DS ozbiljno razmišlja da se na neko vreme povuče iz politike. Njegovoj odluci prethodiće i eventualni (ne)dogovor o načinu vođenja kampanje unutar same stranke, za vanredne parlamentarne izbore. Ukoliko u toj "borbi" prevagnu Živkovićeve pristalice, neminovno je povlačenje Jovanovića.

Vesna Marjanović, portparol Mićunovićevog izbornog štaba istakla je da su u DC "zadovoljni dosadašnjom kampanjom", uz napomenu da su "nevažne ocene pojedinih agencija, već kako će se građani odrediti". Marjanovićeva je rekla da "kampanju vode razni timovi, pre svega Centralni izborni štab, koga čine funkcioneri DC i negirala da su u angažovanju agencija učestvovali Živković i Jovanović.

D. Gavrilović
R. Nikolić


vesti po rubrikama

^politika

17:10h

Grosman sa srpskim zvaničnicima razgovarao o Kosmetu

17:15h

Ivanović poručio Redžepiju: Nema Kosova bez Srbije

17:30h

Mićunovićeva izborna kampanja podelila rukovodstvo DS

17:35h

Liberali Srbije optužili predsednika Nove Srbije

17:40h

Liberali Srbije sada optužuju G17

17:50h

Intervju kandidata: Radoslav Avlijaš, Demokratska stranka "Otadžbina"

18:00h

Savet za saradnju s Hagom ove nedelje o zahtevu Haga

18:10h

Specijalni tužilac preuzeo istragu protiv Tačija i Čekua

18:20h

Da li će Vlada istrajati i "zadržati" optužene generale

18:25h

Svedok Harland o Srbima u Sarajevu

 


     


FastCounter by LinkExchange