[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 6. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Akcija prodaje 1.000 gradskih stanova privodi se kraju

Objavljena rang lista

Na konkurs pristiglo oko 6.000 zahteva, a najveće interesovanje bilo je u kategoriji zdravstvenih radnika

Beograđani koji više od mesec dana čekaju objavljivanje rang-liste za kupovinu nekog od 1.000 gradskih stanova, mogu da odahnu, jer je predlog ove liste juče objavljen na sajtovima njnjnj.beograd.org.yu i njnjnj.konkurs.beoland.com, kao i na oglasnoj tabli Skupštine grada u Ulici 27. marta 43-47. Međutim, mnogi će, do neke sledeće slične akcije, i dalje ostati podstanari, jer je na konkurs pristiglo 5.885 zahteva.

Pri formiranju rang liste bodovale su se stručna sprema, stambeni status, dužina radnog staža, telesna oštećenja i broj članova porodice.
- Sugrađani svoje primedbe mogu da ulože do 20. novembra, a posle toga će Stambena komisija razmatrati primedbe, da bi oko 25. novembra izašla konačna lista. Po njenom objavljivanju, učesnici konkursa će imati rok od 15 dana za žalbe- kaže Gorica Mojović, član gradske vlade i potpredsednik Stambene komisije i dodaje da će zatim, na osnovu liste, pozivati kandidate da izaberu stan iz kataloga i potpišu ugovore sa Skupštinom grada.

Stanovi za glumce

Na listi dobitnika stanova našla se i poznata beogradska glumica Ljiljana Stjepanović Relić, koja je prošlog leta sa porodicom ostala bez krova nad glavom, kao i glumci Dragomir Ćulafić i Anita Mančić. Da je konkurs bio "ni po babu, ni po stričevima"‚ pokazuje barem na izgled to što je ispod crte ostala i poznata pevačica Merima Njegomir.

Svaka od 13 kategorija prijavljenih imaće svoj katalog stanova, a biće im ponuđeni stanovi na svih šest lokacija. Ugovorima će se precizirati način otplate, kamata i uslovi raskida ugovora. Kredit se odobrava na 20 godina, uz učešće od najmanje 20 odsto, koje se daje pri dobijanju ključeva. Godišnja kamata je 0,5 odsto, a kupac može da bira da li će mu se rate usklađivati sa rastom cena na malo ili kursom evra.
- Potpisivanje prvih ugovora i useljenja očekujemo krajem godine. Zavisno od lokacije, cena stana po kvadratu je od 750 do 800 evra, a prosečna mesečna rata 200 evra- rekla je Gorica Mojović.

Stanovi na Retenziji i Čukaričkoj padini već su spremni za useljenja. Do juna sledeće godine biće završena gradnja stanova u Vojvođanskoj ulici u Bloku 29, a na jesen sledeće godine i u Ulici Olge Alkalaj i Dr Ivana Ribara.

A. K. - O. N. S.


vesti po rubrikama

^Beograd

21:28h

Akcija prodaje 1.000 gradskih stanova privodi se kraju

21:36h

Sve više trošnih kuća obrušava se zbog gradnje novih

21:45h

Advokat Aleksandar Lojpur reaguje na optužbe G17 plus

21:53h

Završena akcija "Oktobar - mesec pravilne ishrane"

22:01h

Dobrotvorni bal sutra u dvoru

 


     


FastCounter by LinkExchange