[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 2. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Makedoniji počela kampanja predaje ilegalnog oružja

Amnestija za oružje

U Makedoniji postoji 150.000 komada ilegalnog oružja. Albanci smatraju da nije vreme za kampanju

SKOPLJE (Beta) - U Makedoniji je počela kampanja dobrovoljne predaje ilegalnog oružja, koja će trajati do 15. decembra. Građani Makedonije imaju priliku da predaju oružje na 123 punkta u zemlji. Prikupljeno oružje treba da bude uništeno 90 dana nakon okončanja kampanje.

Kako javlja makedonska agencija Mia, sve lokalne komisije u severozapadnom delu Makedonije odazvale su se akciji, osim u Debru, gradu koji se nalazi u blizini granice sa Albanijom.

Gradonačelnik Debra, član Demokratske partije Albanaca (DPA) smatra da nije vreme za prikupljanje ilegalnog oružja. DPA podržava tu akciju, ali ne želi da direktno učestvuje u njoj.

Visoki državni zvaničnici, političke stranke, verske zajednice i nevladine organizacije podržale su kampanju, nazvanu "Amnestija za oružje". Po završetku kampanje, osobe koje budu posedovale oružje bez dozvole, biće suočene sa oštrim kaznama.

Koordinaciono telo koje sprovodi akciju prikupljanja oružja u petak je organizovalo "Marš protiv ilegalnog oružja"u više gradova Makedonije. I marš je organizovan u cilju povećanja bezbednosti građana Makedonije i stimulisanja civilne inicijative za uklanjanje prepreka za humani, ekonomski i socijalni razvoj zemlje.

Proglašenje 31. oktobra za Dan protiv oružja i "marš protiv oružja" predstavljaju deo medijske kampanje koju je sa više od 400.000 evra finansirao Program UN za razvoj.


vesti po rubrikama

^balkan

16:24h

U Makedoniji počela kampanja predaje ilegalnog oružja

16:24h

Američki advokat Nikola Kostić o Haškom tribunalu

16:41h

Ulazak u EU prioritet predizborne kampanje u Hrvatskoj

 


     


FastCounter by LinkExchange