[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 29. 10. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Protest boračkih udruženja u Nišu

Podrška generalima

NIŠ - Predstavnici devet udruženja učesnika ratova protestovalo je juče u Nišu zbog podizanja haških optužnica protiv četiri vojna i policijska generala, zahtevajući od vlasti da se "hrabro i mudro odupru zahtevima, uz pokretanje postupaka pred domaćim sudovima protiv svih za koje ima dokaza da su činili zločine".

"Mi, pripadnici Subnora, Udruženja vojnih penzionera, Borci ratova 1991-1995, Sekcije učesnika rata 1999. godine, Organizacije vojnih starešina, Udruženja ratnika oslobodilačkih ratova Srbije 1912-1920. godine i drugih organizacija ogorčeni smo zbog podizanja optužnica protiv Pavkovića, Lazarevića, Lukića i Đorđevića koji su samo branili svoju zemlju i narod. Energično se protivimo tim optužbama i podržavamo izjave predsednika Vlade Srbije u vezi sa tim.

Odlučno zahtevamo od vlasti apsolutno jedinstvo i odlučnost u odbrani državnog i nacionalnog dostojanstva i zaštitu pripadnika srpskog naroda i građana Srbije i SCG", navodi se u pismu vlastima.

Pred više od stotinu okupljenih članova udruženja i građana, predstavnici ovih organizacija su optužili Haški tribunal da "njegovom antisrpstvu nema kraja", tako da svaki put kada Srbija korakne napred ili upadne u krizu, on "pomogne" optuužnicama protiv "najboljih sinova našeg naroda".

M. D.


vesti po rubrikama

^vesti

19:04h

Ekološki pokret Novog Sada upozorio: Nuklearni otpad na Fruškoj gori?

19:12h

Izvinjenje Romima zbog diskriminacije

19:21h

Protest boračkih udruženja u Nišu: Podrška generalima

19:29h

Ubili za prevlast nad prodajom droge

19:37h

Beograd: Tužila bivšu snahu

 


     


FastCounter by LinkExchange