[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 29. 10. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ekološki pokret Novog Sada juče upozorio

Nuklearni otpad na Fruškoj gori?

Pritisak na SPC da povuče inicijativu za proglašenjem Svete gore, tvrde ekolozi

NOVI SAD - Direktor Ekološkog pokreta Grada Novog Sada Nikola Aleksić izneo je nedavno sumnju da će nuklearni otpad iz Nuklearnog instituta Vinča biti prenet na Frušku goru.

- Ekološki pokret je još 1995. godine došao do informacije da je moguće preneti nuklearni otpad iz Vinče na Frušku goru u tzv. rotivgradni raketni centar "Kraljeva stolica", kojije, iako sagrađen pod drugim nazivom, odgovara za takvu svrhu. Tu opravdanu sumnju Ekološki pokret je objavio iste godine u zborniku radova simpozijuma pod nazivom "Prirodne, duhovne i kulturne vrednosti Fruške gore" i od tada smo svedoci brojnih nasrtaja kako na sve raspoložive resurse Fruške gore tako i na Ekološki pokret Grada Novog Sada", rekao je između ostalog Aleksić nabrajajući primere, kako je rekao, ataka na Frušku goru od "pokušaja prodaje Fruške gore, na 99 godina, italijanskoj kompaniji" do "besomučne seče šume koja se izvodi u poslednje dve godine".

- Žurba da se izvuku svi raspoloživi resursi sa Fruške gore, sa otvorenim pritiskom na patrijarha Pavla da povuče već dati blagoslov da se Fruška gora proglasi Svetom gorom, ukazuje na postojanje zadnjih namera - zaključio je Aleksić, uz napomenu da će "ukoliko dođe do ostvarenja takve sulude zamisli" Ekološki pokret Grada Novog Sada pozvati celokupno stanovništvo Vojvodine "da se svim zakonom dozvoljenim sredstvima suprotstavi ugrožavanju sopstvene budućnosti" i poziv Srpskoj pravoslavnoj crkvi da Frušku goru proglasi Svetom gorom i na taj način "pruži svoj doprinos očuvanju Fruške gore i budućnosti stanovništva Vojvodine".

N. Ć.


vesti po rubrikama

^vesti

19:04h

Ekološki pokret Novog Sada upozorio: Nuklearni otpad na Fruškoj gori?

19:12h

Izvinjenje Romima zbog diskriminacije

19:21h

Protest boračkih udruženja u Nišu: Podrška generalima

19:29h

Ubili za prevlast nad prodajom droge

19:37h

Beograd: Tužila bivšu snahu

 


     


FastCounter by LinkExchange