[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 20. 10. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nove američke žrtve u Iraku

Napadi sa svih strana

BAGDAD (Tanjug) - Dva američka vojnika su poginula, a jedan je ranjen u preksinoćnjem napadu iz zasede u oblasti severno od Bagdada, saopštila je juče američka vojska.

Incident se dogodio nedaleko od severnog iračkog grada Kirkuka, 250 kilometara od prestonice, prenosi agencija AP, napominjući da je američka vojska u prvom izveštaju tvrdila da se napad dogodio kod Tikrita, rodnog grada zbačenog iračkog predsednika Sadama Huseina. Tikrit se nalazi 165 kilometara severozapadno od Bagdada. Za sada nema objašnjenja u vezi sa kontradiktornim izveštajima o mestu napada.

Kod Faludže, na zapadu Iraka, nepoznati napadači su otvorili vatru na američki vojni konvoj, usled čega se zapalio kamion sa oružjem i municijom. Kako je izjavio fotoreporter Rojtersa, na konvoj je očigledno ispaljena raketa, što je izazvalo jaku eksploziju. Prema njegovim procenama, među Amerikancima ima žrtava.

Američka komanda u Bagdadu nije mogla da potvrdi šta se zaista dogodilo kod Faludže. Faludža se nalazi 60 kilometara zapadno od Bagdada u zoni poznatoj i kao "sunitski trougao", gde je srce otpora američkoj okupaciji.


vesti po rubrikama

^svet

16:00h

Spreman atentat na Putina

16:07h

Novi bolivijski predsednik za kažnjavanje krivaca za haos u zemlji

16:16h

Papa proglasio Majku Terezu blaženom

16:23h

Nove američke žrtve u Iraku

16:30h

Izbori u Švajcarskoj

      


FastCounter by LinkExchange