[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 20. 10. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vrhovni sud potvrdio da su osumnjičeni za ubistvo Arkana na slobodi, a odbrana tvrdi:

Gavrić i Miki neće bežati

BEOGRAD - Predsednik Krivičnog veća Vrhovnog suda Srbije, sudija Janko Lazarević, potvrdio je za Radio B92 da su Dobrosav Gavrić i Milan Đuričić, optuženi za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, pušteni u petak iz pritvora, prenela je agencija Fonet. Lazarević je rekao da je Vrhovni sud uvažio žalbe odbrane da se optuženi brane sa slobode, jer je od ukidanja prvostepene presude prošlo više od godinu dana.

"Okružni sud u Beogradu je trebalo u roku od godinu dana, znači do 24. septembra ove godine, da donese novu presudu. S obzirom da to nije urađeno Vrhovni sud ih je pustio da se, do okončanja postupka, brane sa slobode", rekao je Lazarević.

Upitan kako je moguće da na slobodu budu puštena lica koja su optužena za učešće u višestrukom ubistvu, Lazarević je objasnio da je po starom Zakonu o krivičnom postupku, prema licima kojima je zaprećeno kaznom do 40 godina zatvora, bilo obavezno zadržavanje u pritvoru do okončanja postupka, ali da novi zakon takvu mogućnost ne propisuje.

Miki u Beogradu

Drugooptuženi Milan Đuričić se posle puštanja iz zatvora u Sremskoj Mitrovici nije vratio u Loznicu, već se nalazi u Beogradu, saznaje "Glas". Njegov advokat Momčilo Bulatović, tvrdi da je "iz medija saznao" da je Đuričić pušten iz pritvora i da sa njim još nije bio u kontaktu, a za odluku VSS rekao je da je doneta u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku.

Gavrićev advokat Veljko Delibašić demantovao je juče tvrdnje da se njegov branjenik nije vratio u rodnu Loznicu. "Moj branjenik se nalazi kod kuće u Loznici i ubuduće će se redovno odazivati pozivima suda", rekao je Delibašić odbijajući da komentariše da li Gavrića čuva obezbeđenje. "Gavrić nema čega da se plaši, jer od prvog dana tvrdi da nema veze sa Arkanovim ubistvom, a samim tim i razloga za bilo kakav strah.

Njegov interes je da se što pre pojavi na suđenju i dokaže da sa događajem nema ništa", kazao je Gavrićev branilac. On je dodao da bi obnovljeni postupak, koji je započeo krajem decembra, sigurno bio okončan da u Austriji nije uhapšen optuženi Dragan Nikolić Gagi. "Sudija Dragoljub Đorđević je želeo da slučaj što pre reši, ali je hapšenjem Nikolića došlo do zastoja u suđenju. Odlučeno je da se sačeka Nikolićevo izručenje do kojeg ni do danas nije došlo, a u međuvremenu su Gavrić i Đuričić morali po zakonu da budu pušteni iz pritvora", naveo je advokat Delibašić.

Nikolićev branilac Milan Vujin, izjavio je juče da se predmet njegovog klijenta trenutno nalazi u Vrhovnom sudu Austrije, jer je njegov kolega iz Beča uložio žalbu na odluku o izručenju našoj zemlji. "Nikolić bi mogao da bude izručen do kraja novembra, a kaznu od 14 meseci zatvora, na koliko je u Beču osuđen zbog krađe, bi nastavio da izdržava ovde", rekao je Vujin.

D. Ćuruvija


vesti po rubrikama

^hronika

18:38h

Milan Veruović, šef obezbeđenja premijera Srbije tvrdi: Đinđić ubijen iz dva snajpera

18:45h

Krvavo kumstvo u Kostolcu pred razjašnjenjem

18:52h

Vrhovni sud potvrdio da su osumnjičeni za ubistvo Arkana na slobodi

19:01h

Policija uhapsila tri dilera droge

19:08h

Policija godišnje ima tri miliona intervencija

19:15h

Uhapšene četiri osobe na putu Depce-Preševo: Sprečen šverc 30 Kurda

 


     


FastCounter by LinkExchange