[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 20. 10. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Aleksandar Vlahović, ministar za privredu i privatizaciju

Manje prihoda od privatizacije u 2004.

BEOGRAD (Tanjug) - Ministar za privredu i privatizaciju Aleksandar Vlahović izjavio je da naredne godine ne očekuje značajnije prihode od privatizacije osim ako u taj proces ne uđu delovi Naftne industrije Srbije (NIS) ili državni paket MOBTEL-a.

On je dodao da, ukoliko izostanu te dve velike transakcije, "ne očekuje prihod veći od 200 miliona evra od svih ostalih privatizacija".
- Kada se malo bolje sagleda stanje, druga javna preduzeća nisu spremna za taj proces, a ono što je ostalo za privatizaciju su, ili mala i srednja preduzeća, ili firme koje imaju dosta poslovnih problema i gde se mogu očekivati transakcije za jedan dolar, sa preuzimanjem obaveza - rekao je Vlahović.

Što se tiče eventualne privatizacije državnih medija naredne godine, ministar je rekao da sada postoje dve vrste takvih informativnih kuća - one koje su nekada pripadale saveznoj državi i one koje su uvek pripadale Srbiji. Mediji koji su nekada pripadali saveznoj državi sada, na osnovu Ustavne povelje, treba da se "spuste na nivo republika i taj proces je u toku", rekao je Vlahović i naglasio da "u oba slučaja resorno ministarstvo za kulturu i medije mora jasno da kaže da li su načini privatizacije koje definiše Zakon o privatizaciji dobri za medije, odnosno šta je to što ne treba da se privatizuje".

To znači da je posao resornog ministarstva da jasno precizira da li je dobro ili ne, imajući u vidu specifičnu delatnost medija, da se prodaje 70 odsto kapitala, kako je to definisano Zakonom o privatizaciji.

- Ako takva privatizacija nije dobra za medijske kuće, onda zakonom o medijima treba definisati koji je to procenat kapitala koji će biti ponuđen na prodaju, u skladu sa zakonom o privatizaciji- rekao je Vlahović.


vesti po rubrikama

^ekonomija

15:04h

Aleksandar Vlahović, manje prihoda od privatizacije u 2004.

15:10h

Pred poslanicima i izmene Zakona o javnim nabavkama

15:17h

Piter Langkamp, generalni direktor nemačke "Šparkase" o kreditiranju male privrede

 


     


FastCounter by LinkExchange