[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 15. 10. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dragan Stojković Piksi najavljuje polaganje računa za još jedno posrtanje našeg reprezentativnog fudbala

Petkovića neću plaćati ja nego Savez

Garantujem da novac neće biti problem prilikom pregovora sa selektorom

Dragan Stojković Piksi, predsednik FS Srbije i Crne Gore, velelepni "Milenijum", posle trijumfa nad Velsom, napustio je korakom vojskovođe koji je dobio bitku a izgubio rat. Očigledno, sjajne partije plavih od dolaska Ilije Petkovića na selektorsko mesto, samo su pojačale razočaranje nekadašnjeg virtuoza u kopačkama i potvrdile, kako njegovo, tako i saznanje fudbalske nacije, da je sve moglo da bude mnogo drugačije. Ne želeći da beži od komandne odgovornosti u prvoj izjavi po završetku duela sa Ostrvljanima, popularni Piksi najavio je podrobnu analizu još jednog teškog posrtanja našeg loptanja.

- Posle neuspeha u kvalifikacijama za odlazak na SP u Japanu i Koreji, doživeli smo još jedan bolan udarac i zato, kao ozbiljni ljudi i profesionalci, planiramo da sednemo za sto i pogledamo se u oči. Moramo definisati ličnu i kolektivnu odgovornost, utvrditi o čemu se radi i izaći sa zvaničnim stavom o tome zašto je naš reprezentativni fudbal tako dugo na marginama evropskih i svetskih dešavanja - spreman je za suočavanje sa istinom Dragan Stojković.

Da li to znači da ćete otvoriti "dosije Azerbejdžan"i ustanoviti kako i zašto je doneta odluka da se s njima igra u Podgorici i pružiti odgovor javnosti na pitanje zašto se ranije niste odrekli usluga Dejana Savićevića?

O ciframa naknadno

Dragan Stojković nije želeo da licitira sa iznosima koje je naša "kuća fudbala"spremna da izdvoji za angažovanje iskusnog stručnjaka.
- Bilo bi neprimereno da se sada razmećemo sa nekim ciframa. Važno je da ustoličimo Petkovića, a potom možemo govoriti i na tu temu.

- Igre protiv Italijana i Velšana su naše pravo ogledalo i da bismo ih prikazivali i ubuduće, moramo prvo da otkrijemo zašto smo tako dugo čekali na njih. Dakle, otvoreno ćemo diskutovati o svemu, jer nam je savršeno jasno da više nikoga ne interesuje priče tipa - "biće bolje".

Savez na čijem ste čelu ovih dana polaže još jedan težak ispit koji se odnosi na produžetak saradnje sa Ilijom Petkovićem?
- U narednih 10 dana izaći ćemo pred Iliju Petkovića sa konkretnim uslovima. Mi smo i prilikom prethodnog dogovora želeli s njim ugovor na duže staze, ali on je insistirao na ozbiljnom dogovoru tek po okončanju kvalifikacija.

U najavi pregovora sa Borom Milutinovićem, plasirana je vest kako ste spremni da zavučete ruku u sopstveni džep kako bi došlo do sporazuma. Da li ste i ovoga puta spremni na takvu "žrtvu"?
- Nemam nameru da svoj novac dajem ni Petkoviću, niti bilo kome drugom, jer će Savez morati da izađe u susret zahtevima novog selektora. Jedno je sigurno i to ću sada javno da garantujem: novac ovoga puta neće predstavljati problem za angažovanje stručnjaka koji naš fudbal može da vrati na stare staze uspeha.

Da li to znači da postoje neke druge prepreke?
- Reći ću samo da je Petković odlično rešenje, formirao je sjajnu atmoferu, igrači su ga prihvatili i kao posledica takvog odnosa stigle su dobre igre i rezultati. Zato ćemo učiniti sve da ga zadržimo- zaključio je Dragan Stojković.

M.Plazinić


vesti po rubrikama

^sport

15:30h

Crvena zvezda protiv Odenzea bije bitku za plasman u drugo kolo Kupa UEFA

15:45h

Fudbaleri Satrtida veruju u uspeh u revanš meču protiv češke Slavije

15:55h

Hrvati protiv sebe, pa tek onda protiv Slovenaca

16:10h

Piksi najavljuje polaganje računa za još jedno posrtanje našeg reprezentativnog fudbala

16:20h

Večeras na Banjici "večiti derbi" Partizan - Crvena zvezda

16:25h

Dejan Stanković ostaje?

16:35h

Fudbalski savez Engleske pronašao ključnog svedoka

16:40h

Vlade Đurović se odlučio za Frinda Kimanija

16:55h

Zatvorena lista učesnika Maratona nad Beogradom

17:00h

Ana Kurnjikova ide u penziju?

17:10h

Veber odvukao Šumija u Ferari

 


     


FastCounter by LinkExchange