[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 15. 10. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


ASNS odgovara na prozivke SSSS i "Nezavisnosti"

Šuruju s opozicijom

Smiljanić od Mirka Marjanovića dobio skup auto, i jedni i drugi pregovaraju s Dinkićem i DSS

BEOGRAD - Povodom izjava Milenka Smiljanića, predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije o tome kako članstvo ovog sindikata nije za to da se Asocijaciji slobodnih i nezavisnih sindikata uputi poziv na saradnju (kakav je prekjuče potpisan sa UGS " "Nezavisnost") jer, kako kažu, ASNS nema sindikalnu samostalnost, juče se putem saopštenja medijima oglasila i ova sindikalna organizacija.

- Sramno prozivanje i etiketiranje ASNS-a od strane Milenka Smiljanića i Branislava Čanka, prilikom potpisivanja Protokola o saradnji, samo potvrđuje ispravnost namere našeg sindikata da im se ne priključi, pa i da su ga pozvali. ASNS ne bi mogla da se uključi u ovaj protokol, jer su njegovi kreatori čelnik SSSS, koji je velikim delom krivac za tešku situaciju u kojoj su danas radnici Srbije i koji je bio jedan od najjačih stubova Miloševićeve vlasti, kao i čelnik UGS " "Nezavisnost" čije se članstvo osipa, jer nema više donacija iz inostranstva.

ASNS ne može u saradnju sa SSSS čiji čelnik, u vreme dok su radnici opravdano nezadovoljni, kupuje stan od 180.000 evra, a od Marjanovićevog "Progresa" dobija skupoceni automobil, iz čijeg kabineta gotovo svakodnevno izlaze opozicioni stranački lideri - navodi se u saopštenju Informativne službe ASNS-a.

Smiljanić kod Čomićke

Milenka Smiljanića, predsednika SSSS-a, primila je juče pred najavljeni početak sednice parlamenta, Gordana Čomić, potpredsednica Skupštine, kojoj su, kako je on rekao za "Glas", još jednom ponovili da Skupština još ima priliku da na demokratski način razreši krizu u Srbiji, da smeni Vladu i raspiše parlamentarne izbore. Inače će, ponovio je još jednom Smiljanić, ovu situaciju razrešiti sindikati generalnim štrajkom i izlaskom na ulice 29. oktobra.

Milenko Smiljanić, predsednik SSSS-a, kaže u izjavi za "Glas" "da ovakve prozivke i ovakav način sindikalnog rada Ranke Savić, predsednice ASNS-a, potvrđuju koliko je taj sindikat marginalizovan i dvorski".

- Kupovina stana od 180.000 evra je jedna laž iz novina kojom se koristi gospođa Savić. Ja, inače, stanujem u iznajmljenom stanu od 56 kvadrata, a što se tiče toga da sam ja bio stub Miloševićeve vlasti, ona ne može cipele da mi očisti za aktivnosti koje sam ja imao proteklih desetak godina. Tačno je da su nam u poseti bili predstavnici opozicije Dinkić i Maršićanin i to znaju svi u Sindikatu. Nama su vrlo korisni podaci o kretanju radne snage koju radi Institut G17, a Maršićaninovi imaju sličnu akciju za smenu vlade kakvu smo mi proletos pokrenuli. U svakom slučaju, ne vidim šta je loše u tome da neko traži savezništvo sa drugima koji žele da ruše Vladu - rekao je Smiljanić.

Što se tiče prozivki na račun "Nezavisnosti" i toga kako se osipa sindikalno članstvo, Branislav Čanak, predsednik UGS "Nezavisnost" za "Glas" kaže:
- Da, "Nezavisnost" se osuo, svi su prešli u ASNS i ostao sam samo ja. I samo ja koristim sve donacije koje stižu iz inostranstva.

D. Stanimirović


vesti po rubrikama

^društvo

16:11h

Sindikat lekara i farmaceuta juče u mirnom protestu ispred Skupštine

16:20h

Dogovor dva reprezentativna sindikata zdravstva i Vlade

16:29h

Radikalizovani zahtevi 8.500 štrajkača u Sartidu

16:37h

Odblokirana Ibarska magistrala

18:00h

Ceo dan proveli su poslanici juče u Parlamentu Srbije, a da ne znaju šta se zaista događalo

18:11h

DS nespremna za ustupke, smatraju analitičari

18:20h

ASNS odgovara na prozivke SSSS i "Nezavisnosti"

 


     


FastCounter by LinkExchange