[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 12. 10. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kasačka trka "Dve milje", test brzine i izdržljivosti

Dali brani trofej

Na programu šest trka. U galopskoj trci dana "Omnium" najverovatnije poslednji start Dolče Vite ove sezone

Samo šest trka, po tri galopske i kasačke, na programu su danas kraj Careve ćuprije. Ipak, kvalitet trka može da dobije prelaznu ocenu, jer će publika imati priliku da vidi okršaje nekolicine veoma dobrih grla.

Trka dana je tradicionalna sprinterska trka "Omnium". Jedina trka u godini u kojoj mogu učestvovati grla svih godišta. Međutim, nažalost, ni ovog puta nema dvogodaca u trci. Trkačkoj mašini kakva je Dolče Vita ovo je najverovatnije poslednji start u ovoj sezoni, pa eto prilike za publiku da je, posle prilično izvesnog trijumfa u današnjoj trci, još jednom pozdravi aplauzom. Najveći konkurenti biće joj "Maklerovi" Ledi Vajz Nort, koja poslednjih nedelja dokazuje da joj je mesto u sprinterskoj eliti, i Tajgerhart, njen stari rival još od mlađih dana. Oporavljni Taras pokazao je visoku formu u "Makler kupu", pa i njega treba očekivati među plasiranim grlima.

Trka "Fliger elita - Amigo" došla je na korak do malog jubijela. Danas se trči deveti put, a vlasnik štale "Amigo", Dragan Čergić, kao i uvek, spremio je pehare za vlasnike najboljeg grla, kao i srebrnu uzengiju za pobedničkog džokeja. Pobednika treba tražiti u trouglu Lili - Novak - Monika. Surčinska Lili pokazala je dobru formu u prethodnim startovima, pa će na kladionici verovatno biti blagi favorit. Međutim, kod dvogodaca su česte promene forme, pa trijumf eksplozivnog Novaka ili šabačke uzdanice Monike, ne bi bio veliko iznenađenje.

Glas prognoza

1. TRKA: Astra Kraun, Adriana, Gladijator, Cilka, Tarzan; 2. TRKA: Bodigard, Irivokabl, Vajld Kugar, Ilusiv Trežer; 3. TRKA: Dan OK, Lucijan, Elektra, Mimi Lobel, Princ Hanover;
4. TRKA: Lili, Novak, Monika, Merholjd;
5. TRKA: Dali, Aprikot, Big River, Bebeto;
6. TRKA: Dolče Vita, Lejdi Vajz Nort, Taras, Tajgerhart;

U trci "Žika Jovanović", spomen trci jednog od naših najboljih novinarskih pera, umereni favorit je Bodigard, koji će ipak morati da se pomuči da dođe do pobede pored Vajld Kugara i Irivokabla.

Kasačka trka na "Dve milje" je test ne samo brzine i izdržljivosti konja, već i vozačkog umeća, pošto je veoma bitno pravilno rasporediti snagu na ovoj dugoj distanci. Prošlogodišnji pobednik, omaleni Dali, pokušaće da ponovo pobedi Big Rivera, kome je pre godinu dana u istoj trci davao i 40 metara fore. Aprikot kao da je ušao u pravu formu, pa će i on biti vrlo opasan, dok će Bebeto, poznati dugoprugaš i ljubimac beogradske publike, verovatno imati najveću podršku sa tribina.

Prva trka startuje u 14,30 sati, a pola časa ranije su kvalifikacije kasača. U fondu za hipo kare (za treću trku) nalazi se 27.450 dinara.

R. Grujić


vesti po rubrikama

^hipodrom

16:30h

Kasačka trka "Dve milje", test brzine i izdržljivosti

16:45h

Željko Ilić na korak do trijumfa

 


     


FastCounter by LinkExchange