[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 12. 10. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Šestogodišnji Filip Prijević pobednik je Dečjeg maratona

Brzo kao Šumaher

Među mališanima bili su glumci, pevači i atletičari. Nagrade, pehari i putovanja

Filip Prijević(6) iz vrtića "Lane" pobednik je Dečjeg maratona, održanog juče na Kalemegdanu u Donjem gradu, koji je uvod u veliki Beogradski maraton, planiran za sledeći vikend.
Drugo mesto osvojio je Aleksa Tolimir, takođe iz vrtića "Lane", dok je trećeplasirani Zoran Pavlović iz obdaništa "Srna".
Deca su dobila pehare i nagradna putovanja i kažu da će nastaviti da treniraju atletiku.

A kako je izgledalo pred početak takmičenja?
- Tata, trčaću brzo kao Šumaher. Obećavam. A kada pođem u školu, imaću sve petice, vikao je šestogodišnji Vlada Bogdanović, gledajući oduševljeno oca pred start polufinalne trke.

Otac, po sopstvenom priznanju i sam pod tremom pred start, rekao nam je:
- Mislim da je odlična ideja da se deca druže i takmiče. Da se među njima razvija takmičarski duh i da se upoznaju. Međutim, trčanje jednom godišnje nije dovoljno. Trebalo bi da decu okupljamo na sličnim manifestacijama svake nedelje.

Mališani su, u pratnji roditelja, već oko devet sati počeli da pristižu na uređenu stazu u čijoj su se okolini nalazili različiti rekviziti za dečju zabavu, od tobogana do kućica. Sa zvučnika čula se himna Dečjeg maratona "Ja ću da trčim, ti ćeš da trčiš, on će da trči" u izvođenju popularnih pevača.

Beogradski glumac Boda Ninković, samo njemu poznatim trikovima animacije, privlačio je dečju radoznalost i intrigirao maštu.
Centar dečjih letovališta obezbedio je za pet najboljih "maratonaca" pet boravaka u njihovim objektima na moru, rekla je Bojana Čarmak iz ove organizacije.
Tačno u 11 sati, Jovan Šurbatović, član gradske vlade zadužen za sport, otvorio je prvu polufinalnu trku.

Mlađana tela poletela su ka cilju, a prvi pobednik je bio mali Miloš iz vrtića "Sveti Sava". Bio je malo zbunjen kad je dotrčao na cilj.
- Vidi se da si potrošio kiseonik. Umorio si se - rekao mu je Boda Ninković.

Među decom iz vrtića koja su učestvovala u takmičenju, bilo je i onih koji su tek prohodali, pa su na mekanoj kalemegdanskoj travi uvežbavali prve korake. Među njima našao se i Franjo Mihalić, legenda naše atletike. On o dečijoj trci misli sve najlepše.
- Korisno je iz više razloga: oni koji pobede, imaće želju da nastave da treniraju i naša atletika će dobiti nove šampione. Zatim, deca razvijaju takmičarski duh, koji je vrlo koristan za mlade i u njihovom kasnijem životu - misli Mihalić, koji ističe da je tek sa 20 godina počeo da trenira atletiku.

Beogradski mališani imali su priliku da se takmiče, druže i što je najvažnije budu u prirodi i na svežem vazduhu, i kako su mnogi rekli, ovaj maraton ostaće im u najlepšoj uspomeni.

D. APOSTOLOVSKI
FOTO: M. RUPENA


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

15:20h

"Suvu banju" u dvorištu porodice Petrović u Maloj Krsni posećuju nevoljnici iz cele Srbije

15:57h

Reporteri "Glasa" ratovali u pejntbolu protiv članova drugih beogradskih redakcija

16:18h

Desetogodišnji Bogdan Ćirović iz Kragujevca upecao štuku tešku 2,6 kilograma

16:45h

Šestogodišnji Filip Prijević pobednik je Dečjeg maratona

 
 


     


FastCounter by LinkExchange