[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 12. 10. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Festival elektronske muzike Dis-patch od 22. do 26. oktobra

Popunjavanje praznina

Festival elektronske muzike Dis-patch ove godine počinje 22. oktobra, traje pet dana (do 26. oktobra), odvijaće se na nekoliko različitih lokacija (u Reksu, Bitef teatru, Etnografskom muzeju i Muzeju savremene umetnosti) i okupiće izvođače iz Francuske, Austrije, Nemačke, Finske, SAD, Velike Britanije i iz naše zemlje.

Festival ima ambiciju da pokrije veliku prazninu na ovdašnjoj elektronskoj sceni gde se najveći deo dešavanja zadržava na tlu komercijalnih klupskih događaja. U tom smislu, organizatori festivala insistiraju da Dis-patch ne može biti sagledavan na isti način kao i brojni "elektronski festivali" koje čini nekoliko žurki u lokalnim klubovima.

Jer, na Dis-patch festivalu biće četiri nastupa svake večeri, a od 24 elektronske "izvedbe" biće samo tri di-džej seta. Svi nastupi su živi elektronski koncerti, često sa pratećim video materijalom specijalno dizajniranim uz muziku. Kao i prošle godine, Dis-patch će u velikoj meri biti fokusiran na projekte koji se bave graničnim oblastima različitih umetničkih formi i tehnoloških razvitaka.

Između ostalih na festivalu učestvuju Radian, Thilges 3, Christiophe De Babalon, Senking, AFG, Sutekh, Safety Scissors, Monolake, Luomo, Kit Calyton, Interruption, Relj, The Burdens of Ponjer, Gold Chains, Belgradeyard Sound System i drugi. Više informacija o festivalu i tačan program po danima može se naći na sajtu www.belgradeyard.co.yu

G. J.


vesti po rubrikama

^glasno

15:30h

Festival elektronske muzike Dis-patch od 22. do 26. oktobra

15:39h

15. oktobra u Domu omladine svira Steve Wynn

15:47h

Usputno o Beogradu: Karlos Fernandez Rokamora

15:55h

Razglednice iz Bumeranga

16:03h

Djuran Djuran u originalnom sastavu posle 18 godina

16:11h

Kako je Brus Springstin iznervirao "njujorške plavce"

16:20h

Džef Gaiter, najtraženiji američki rok-dizajner

16:28h

Album Džoa Stramera, posthumno

 


     


FastCounter by LinkExchange