[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 27. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Privedeni osumnjičeni za pljačku Delta banke

SAJ uhapsio pljačkaše

Pronađen arsenal oružja, falsifikovane lične karte, dozvole, heorin, kao i veća količina deviza i dinara koje potiču od pljačke

BEOGRAD (Beta) - Beogradska policija uhapsila je šest osoba osumnjičenih da su u avgustu opljačkali ekspozituru Delta banke u Mladenovcu. Uhapšene su i dve osobe zbog sumnje da su izvršiocima pomagale nakon pljačke, saopšteno je juče u beogradskom SUP-u. Uhapšeni su Zoran Rašković (25), Jovan Anđelković (28), Predrag Vuković (49), Goran Stavrić (30), Aleksandar Stanojčić (23) i Jovan Ćurguz (29), kao i Čedo Miletić (48) i Petar Rastović (57).

Oni su osumnjičeni da su 22. avgusta u Mladenovcu uz pretnju vatrenim oružjem odneli iz Delta banke 9,5 miliona dinara i 2.250 evra. Grupa je pohapšena na različitim lokacijama, a prilikom hapšenja beogradskoj policiji je pomagala Specijalna antiteroristička jedinica. Kod uhapšenih je pronađeno šest pištolja, osam falsifikovanih ličnih karata, tri slovenačka pasoša, četiri lažne vozačke dozvole, 536 grama heroina, automatska puška "tomson", kao i veća količina deviza i dinara koje potiču od pljačke.

Policija nije saopštila koliko novca je pronađeno. Osumnjičeni su novac od pljačke koristili za kupovinu splava na Adi, na kojem su neki od njih uhapšeni, za kupovinu automobila, droge. Neki članovi grupe od ranije su poznati policiji. Prilikom pljačke u Mladenovcu, u banci se zatekao policajac, kojem su pljačkaši uzeli pištolj. Dvojica članova grupe koji su osumnjičeni za pomaganje su pištolj odneli na hromiranje i brisanje serijskog broja.
Policija sumnja da su uhapšeni izvršili još neke pljačke, ali se krivičnom prijavom terete samo za pljačku u Mladenovcu.

Kapetan Milan Popović, načelnik odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata beogradske policije, demantovao je na konferenciji za novinare medijske navode da je reč o grupi koja se bavila organizovanim kriminalom.
- Bili su organizovani samo u toliko što su zajedno pljačkali - rekao je Popović.


vesti po rubrikama

^vesti

18:06h

Privedeni osumnjičeni za pljačku Delta banke

18:14h

Jevrejska 5764. godina

18:23h

U razornom zemljotresu u Japanu jedna osoba poginula, 270 potvrđeno

18:31h

Danas je Krstovdan

 


     


FastCounter by LinkExchange