[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 27. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zbog rasističkih poruka na "Marakani" UEFA kaznila FSSCG

Plava kasa lakša za
25.000 švajcaraca

Iako niko od zvaničnih lica na meču SCG-Vels, nije u zapisnik uneo primedbe na račun naših navijača, doneta odluka na štetu plavih

Kontrolna i disciplinska komisija UEFA kaznila je srpsko-crnogorski fudbalski savez sa 25.000 švajcarskih franaka i to zbog uvreda rasističke prirode koje su reprezentativcima Velsa uputili navijači plavih prilikom nedavnog okršaja na "Marakani".

Ovakvu odluku odgovorni iz "evropske kuće fudbala" doneli su posle žalbe Velšana i analize video kaseta sa pomenutog meča.
- Zanimljivo je da niko od službenih lica, prilikom sastavljanja zapisnika, nije konstatovao nekorektno ponašanje publike. Ali, sticajem okolnosti, ipak smo se našli na tapetu. Kako nije u pitanju incident većih razmera, već pojedinačni ispadi navijača, uložićemo žalbu na ovakvu odluku - informiše Branko Bulatović, generalni sekretar FS Srbije i Crne Gore.

Čista pobeda Zemuna

"Gol koji je Zemunu u poslednjim sekundama meča sa Hajdukom doneo tri boda, u potpunosti je regularan i žalba Kuljana iz tih razloga se odbija"- saopštava Branislav Delić, komesar za takmičenje FS SCG.

Do ovakvog zaključka Delić i njegovi saradnici došli su posle pomnog iščitavanja zapisnika, detaljne analize TV snimka i kompjuterske animacije sporne situacije.
- Detaljno smo sve proučili i imajući u vidu odličnu poziciju na kojoj je bio pomoćni sudija Petar Trajković, koji je signalizirao prelazak lopte preko zamišljene gol-linije, doneli konačnu odluku - naglasio je Delić.
"Hajduci" imaju rok od osam dana za podnošenje žalbe.

Sto godina FK Šumadija

Povodom stogodišnjice postojanja FK Šumadija, visoka delegacija FS Srbije i Crne Gore (Miljan Miljanić, Branko Bulatović, Ilija Petković i Nebojša Leković) danas će prisustvovati svečanoj akademiji kragujevačkog kluba. Tom prilikom Kragujevčanima će biti uručena zlatna plaketa sa vencem i povelja.

Franciz na "Marakani"

Glavni delilac pravde na revanš meču između Crvene zvezde i Odenzea biće Francuz Lajec Bertrand. Pravdu u duelu između praške Slavije i Sartida deliće Holanđanin Dik Van Egmond. Od naših arbitara posla će biti za Dejana Stanišića koji će suditi meč između GAK i Valeranga i Dejan Delević koji će deliti pravdu na meču Bordo-Petržalka.

M.PL.


vesti po rubrikama

^sport

15:30h

Zbog rasističkih poruka na "Marakani" UEFA kaznila FSSCG

15:45h

Ben Džonson kategoričan: Ja sam najbolji

15:55h

Obilić danas dočekuje Sartid: Dvoboj ranjenih na Vračaru

16:10h

Fudbalere Crvene zvezde sutra očekuje težak ispit u Gornjoj varoši

16:20h

Valensija danas protiv Madriđana

16:35h

Inter na gostovanju u Udinama

16:45h

Premijer liga: Čelzi protiv Ajgnera

17:00h

Dejan Bodiroga: Jedva čekam da igram pred grobarima

17:10h

Kineski košarkaški superstar prelazi na suprotnu stranu

17:20h

Italijanski skijaški as juče posetio našu prestonicu

 


     


FastCounter by LinkExchange