[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 27. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Saša Simić Šaci (22) iz Lazarevca kod Kruševca ubio se iz lovačke puške

U smrt zbog ljubavi?

Selo tako priča, a mi smo sva pisma devojačka spakovali u kovčeg - kažu roditelji

Evo, majkino pile, što ga više nema - pokazuje fotografije nasmejanog momka i krši prste Milkana Simić (39). - Na sahrani je bilo 500 , ma kakvi, 1.000 ljudi. Samo sam 450 peškira podelila i još koliko veženih. Od dece do staraca, svi su došli.
Otac Miroslav (45) dodaje: "Od njega nikad priču nismo čuli, selo kaže da je zbog devojke. Ali nije red da se sada o tome raspreda, a on o tome nije govorio."

Saša Simić Šaci (22) iz Lazarevca kod Kruševca, ubio se iz lovačke puške u utorak ujutru, najverovatnije oko sedam i trideset. Hitac, pravo u srce, prigušio je jastukom koji je poneo od kuće. Za mesto odlaska odabrao je stotinak metara udaljeno drvo sa druge strane puta na uzvišici koja gleda na njegov porodični dom. Devojačka pisma uz mnogo slika roditelji su spakovali uz telo u kovčeg.

Mi radimo u Sefeldu u Austriji. Svako veče zovemo, razgovaramo sa decom i mojim roditeljima, koji su tu s njima u kući - priča Miroslav, a Milkana se seća kako je u ponedeljak uveče poslednji put čula Šacija.
- Imao je žarku želju da mu kupimo lovačku pušku. Kaže: Mama šalji pare da predam za dozvolu, za nabavku oružja. Voleo je životinje i pre tri meseca uzeo ovo kerče. Da te večeri nije bilo ni pomisli da će se dogoditi tragedija potvrdili su i baba Slavka i deda Radivoje i kažu da je Saša bio te večeri posebno veseo.

Sa Slavoljubom, dve i po godine mlađim bratom, noć pred smrt ostao je do tri ujutru.
- Naručivali smo pesme na radiju "Vrnjačka Banja". Pitao sam ga da li hoće da pomogne ujutru da radimo na njivi, da beremo kornišone. Lepo mi je rekao da hoće. Imamo zasebne sobe i ja dođem ujutru i vidim da njega nema. Nismo ništa posumnjali, pa smo počeli da ga tražimo tek kasno po podne. A sve je bilo u redu, i društvo nam je dolazilo, skoro svake večeri. Sa svima smo se družili, još ne može da veruje brat Slavoljub i nastavlja:

"Oko 19 sati dođem kući i sa jednim našim drugom policajcem krenemo da ga tražimo naokolo. Tek oko ponoći vidimo nepomično telo uz samu košaru spremljenu za branje kukuruza.

Komšije koje su čule pucanj pomislile su da je neko poranio u lov na zečeve, a lov je voleo i Šaci, kako pričaju često je išao sa ujakom Milutinom Jovanovićem".

Brat Slavoljub još kaže i da je policija uzela svesku, koja je stajala pored kreveta i prenosi nam da je na poslednjim stranama pisalo: "Život nisam ovako zamislio. Mogao sam da živim drugačije. Nisam se drogirao. Voli vas vaš sin Saša." Da je bio sklon brzom zaljubljivanju potvrđuje i otac Miroslav.

- Pre desetak godina, tu na raskrsnici poginuo je jedan mladić. Ja sam mu govorio: "On je izgubio glavu zbog devojke, a ona će da se uda i osnuje porodicu s drugim". Bio je osetljiv i temperamentan. Plašio sam se da će pre da ga zadesi smrt u brzoj vožnji, ali ne ovako. Kako je mogao to da učini? - ispraća nas i traži odgovor Miroslav Simić.

N. E. Stanisavljević


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

15:13h

Saša Simić Šaci (22) iz Lazarevca kod Kruševca ubio se iz lovačke puške

15:38h

Neobično ponašanje glodara u sibirskoj pokrajini Jakutija

16:02h

Neobična "uspomena" Kragujevčanina Ranimira Ristića na saobraćajni udes

16:25h

Nova seksualna revolucija trese svet

 
 


     


FastCounter by LinkExchange