[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 25. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Aleksandrovcu danas počinje 40 jubilarna " Župska berba"

Vino iz fontane besplatno za sve

ALEKSANDROVAC - Sve je spremno za početak " Župske berbe" koja počinje danas u čast grožđa i vina. Ovogodišnja jubilarna, 40 po redu, turističko- privredna svetkovina trajaće četiri dana .

Aleksandrovac Župski je našminkan i u novom ruhu dočekuje više desetina hiljada gostiju iz zemlje i dijaspore,a dolazak su najavili i visoki funkcioneri Vlade Srbije i brojne delegacije iz zemlje i inostranstva.

Župsko predvečerje počinje vatrometom, a "Berbu" otvara ministar turizma Slobodan Milosavljević. Goste centralne pozornice večeras će zabavljati Željko Joksimović. Za sutrašnje otvaranje "Vinske ulice" i nadaleko čuvene "Fontane vina" vlada najveće interesovanje. Sve će, kažu čelnici Aleksandrovca, biti propraćeno bogatim celodnevnim kulturno -umetničkim programom koji vode Vanja Bulić, Suzana Mančić i drugi. Generalni pokrovitelj manifestacije je " Vino Župa", a o organizaciji jubilarne fešte brine beogradska agencija "TIR Internacional".

Na sajmu vina veliki broj domaćih izlagača sliva se u "Vinsku ulicu", a na "Fontani vina" u centru grada od sutra u izobilju će teći mlado vino. Domaćini kažu da će gosti besplatno piti koliko mogu i dokle hoće. Ove godine, po prvi put, organizuje se i takmičenje u ispijanju špricera, a gosti će imati priliku da gledaju kako se u Župi pre 150 godina spravljalo vino .

-Dve i po godine iza nas bile su jako teške. Mećutim, smatram da se puno uradilo zahvaljujući pre svega domaćinskom odnosu i dobroj raspodeli sredstava koje smo imali i, takođe, jednoj vrlo važnoj stvari, a to su donacije koje su došle u našu opštinu, učestvovale u svim našim investicijama i kad se sve to sabere, može se reći da su rezultati prilično zadovoljavajući - kaže predsednik SO Aleksandrovac Čedomir Petković.

A grožđe je u Župi, uprkos suši, opet dobro rodilo. Kvalitet je iznad proseka. U " Vino Župi", koja je najavila otkup oko hiljadu tona grožđa, promovišu večeras nova vina, pa će za veliku svetkovinu i brojne goste biti u izobilju.

Tekst i foto. R. Barjaktarević


vesti po rubrikama

^Srbija

15:20h

U Aleksandrovcu danas počinje 40 jubilarna " Župska berba"

15:29h

Kikinda: Bolnica u dugovima

15:37h

Gornji Milanovac: Politička prepucavanja zbog suše

15:44h

Kragujevac: Okrugli sto pod nazivom "Topola i Karađorđev ustanak"

15:51h

Lopare: Suša prepolovila rod u šljivicima

15:58h

Od 1. oktobra Narodna kuhinja u Trsteniku

16:06h

Skupština Vojvodine juče postavila nove funkcionere

16:14h

Niš: Nacionalni savet Roma o efektima svog tromesečnog rada

16:23h

Novi Sad: Radikali ruše Zakon o izgradnji

16:30h

Saradnja novosadskih i švedskih firmi

16:37h

Ko skida srpsku trobojku sa "Bratstva" u Nišu?

16:45h

Reagovanje sekretara IO SO Loznica: Štitim zakon

16:53h

Zaječar: Redovi u pošti za plaćanje telefona

17:01h

Dugovi ugrožavaju "Ingas"

 
 


     


FastCounter by LinkExchange