[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 25. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Aerodrom "Beograd" dobio bezbednosnu opremu

Nova oprema za kontrolu prtljaga

BEOGRAD - Prvi deo opreme za protivdiverzionu kontrolu putnika i prtljaga, vredne oko 150.000 evra, stigao je juče na aerodrom "Beograd", a na osnovu ugovora koji je JP Aerodrom "Beograd" sklopilo sa nemačkom firmom "Hajman" i holandskom "Van Der Lande". Ugovor podrazumeva kupovinu tri rendgen uređaja koji vrše detekciju eksploziva, droge, opasnih materija.

- Dopremljena su nam dva rendgena najsavremenije tehnologije i troje metal-detektorskih vrata. Jedan rendgen postavićemo u novi VIP-salon, a drugi na ulazu u aerodromsku zgradu. Očekujemo da preostala oprema uskoro stigne i planiramo da do maja 2004. godine, završimo sa postavljanjem bezbedonosnih uređaja - rekao je juče Slađan Iković, pomoćnik generalnog direktora JP Aerodrom "Beograd".

Ceo ugovor vredan je 4,5 miliona evra, i u okviru njega je transport-sistem i "čeking" koji koštaju oko 2,5 miliona evra, dok se ostatak novca odnosi na bezbedonosnu opremu. Inače, po rečima Ikovića, buduća aerodromska zgrada, koja je sada u prvoj fazi rekonstrukcije, projektovana je tako da na ulazu nema kontrolu kakva sada postoji, i koja će se tek postaviti. Na aerodromu "Beograd", planirano je da sva vrata budu "otvorena", i da na ulazima nema uređaja za detekciju prtljaga da ne bi bilo zadržavanja i gužve.

Takođe, na surčinskom aerodromu danas će se zatvoriti "vezni deo" između Terminala 1 i 2 zbog planiranih radova. Putnici će morati da izađu iz zgrade da bi sa Terminala 1 došli na Terminal 2. Ovako će biti do 15. oktobra, kada će se Terminal 2 zbog rekonstrukcije definitivno zatvoriti, a Terminal 1. opremiti da primi putnike koji lete i ka domaćim i ka međunarodnim destinacijama.

A. Matić


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:10h

Verifikacija punomoćja zaoštrila svađu oko privatizacije "Knjaza Miloša"

17:18h

Zamenik ministra energetike podneo ostavku i optužio direktora EPS-a

17:26h

Aerodrom "Beograd" dobio bezbednosnu opremu

17:34h

Usporena obrada i isplata štediša Jugoskandika

17:41h

Pomoćnik ministra poljoprivrede podneo ostavku

17:50h

Uskoro prodaja akcija "Bambija"

 


     


FastCounter by LinkExchange