[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 20. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle višemesečne istrage, uhapšen bračni par Tošić

Vrhunski falsifikatori

Štampali pasoše, vozačke dozvole, diplome, vize… Zaplenjena i kompletna oprema - od folije i četkica do pečata i presa

BEOGRAD - Posle višemesečnog angažovanja na otkrivanju veštih falsifikatora pasoša, vozačkih i međunarodnih saobraćajnih dozvola, školskih i fakultetskih isprava, šengenskih viza i drugih dokumenata, policija je uhapsila i privela istražnom sudiji Radmila Tošića (56) i njegovu ženu Zorku (50), saopšteno je juče u SUP-u Beograd.

- Tošić je dugo u poslu i dobro je poznat policiji. Jednu zatvorsku kaznu već je odslužio. Saznali smo da je ponovo u poslu, a zatim započeli temeljnu istragu. Otkrili smo i mesto na kojem je falsifikovao dokumenta koje je po pravilu udaljeno od mesta prebivališta, a stari majstor koristio je tehniku sito štampe - objasnio je kapetan Milan Popović, načelnik odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Uprave kriminalističke policije SUP-a u Beogradu.

U trenutku hapšenja kod Tošića je pronađeno nekoliko falsifikovanih pasoša, obrazaca saobraćajnih dozvola, a pretresom iznajmljenog stana u Borskoj ulici pronađeno je još falsifikata - više od 100 pasoša SCG, veći broj blanko obrazaca vozačkih dozvola SCG, Slovenije, Hrvatske i Nemačke, blanko obrazaca ličnih karti Slovenije i veliki broj holograma za pasoše. Pronađene su i sprave kojima su falsifikovali - nekoliko mehaničkih i električnih pisaćih mašina, plastifikatori, mehanička presa za utiskivanje "suvog žiga", stalak za sito štampu, 65 pečata sa otiscima različite sadržine, 56 pečata bez otiska, boje, rapidografi, četkice, mat i providne folije i drugo.

Od 50 do 200 evra

Uhapšeni nisu direktno sarađivali sa klijentima, već isključivo preko posrednika, kojima su naplaćivali od 50 do 200 evra. U toku je policijska akcija pronalaženja posrednika.

M. M. T.


vesti po rubrikama

^vesti

17:31h

Posle višemesečne istrage, uhapšen bračni par Tošić

17:42h

Novinari traže pomoć kolega: Ne gasiti TV info 24

17:50h

U razvijenim zemljama, zbog zlostavljanja, godišnje umre 3.500 mališana

17:59h

Brisel planira zabranu pušenja u kafanama

18:06h

Mađarska najavljuje olakšice za građane SCG

19:50h

Pojeftinili benzin, dizel i lož-ulje

 


     


FastCounter by LinkExchange