[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 20. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


LA policija sprečila novi zločin

Švajcarski bilder
"pomagao" Brajantu

Švajcarski državljanin Patrik Graber (31), uhapšen je u četvrtak ujutro u Los Anđelesu, pod optužbom da je planirao likvidaciju 19-godišnje Amerikanke, koja je optužila zvezdu LA Lejkersa Kobi Brajanta za silovanje.

Graber je uhapšen posle velike akcije policije Los Anđelesa i službe FBI, koja je trajala desetak dana, pošto je primio kofer sa milion dolara obeleženog novca. To je trebalo da bude prva rata od ukupne sume od tri miliona dolara koliko je tražio za ubistvo devojke iz Kolorada.

Švajcarac (kome je istekla američka viza), u Kaliforniji se bavio bodibildingom, a radio je u lokalnoj teretani kao kondicioni trener. Iako je istraga još uvek u toku, sumnja se da je bio povezan sa organizovanim kriminalom i da je radio kao plaćeni ubica ruske mafije.

Istraga je počela još osmog septembra, kada je lično obezbeđenje Kobija Brajanta primilo pismenu ponudu od Grabera (pošto je ovaj do detalja proučio sve detalje vezane za život, kretanje i navike anonimne devojke koja optužuje Kobija), u kojoj on tvrdi da može "rešiti sve probleme" NBA zvezde. U ponudi je ubeđivao Brajantove telohranitelje da će obezbediti da se devojka nikada ne pojavi na sudu.
- On je planirao da otme devojku i da joj da smrtonosnu dozu droge - rekao je šerif Džim Tejlor.

Jedan od advokata Kobija Brajanata, Pamela Mekki, izjavila je da je njihov klijent, kao i sami branioci, primio više pretećih poruka.
- Gospodin Brajant je u potpunosti sarađivao sa predstavnicima zakona - rekla je Mekkijeva, koja je dodala da je osumnjičeni u kontaktima koristio ime "Juri".

Suđenje zvezdi LA Lejkersa za silovanje 19-godišnje devojke, zakazano je za oktobar.

M. BRAŠANAC


vesti po rubrikama

^sport

15:30h

ESPN predstavlja rivale američkog drim-tima na OI

15:45h

Šarunas Jasikevičiju, momak koji je zavladao evropskom košarkom

15:55h

LA policija sprečila novi zločin

 


     


FastCounter by LinkExchange