[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Selektor Ilija Petković, posle (ne)prospavane noći, o meču sa Italijom

Ceh je plaćen ranije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Ilija Petković delovao je zadovoljno na uobičajenom pres sastanku u Savezu. Naravno, žali za propuštenom prilikom, jer je malo koja reprezentacija uspela da u toj meri nadigra "azure" kao što su to plavi učinili na našem najvećem stadionu u sredu uveče.

- Utakmice se gube i dobijaju, a mi ni jedno ni drugo - počeo je svoju besedu Petković. - Ali, ceh je plaćen mnogo ranije. Kada sam preuzeo dužnost rekao sam da želim nemoguće, ali da, ukoliko ne uspemo u kvalifikacijama, neću to shvatiti kao smak sveta. Idemo dalje. Duh igre, zajedništva i uspostavljena komunikacija sa publikom su pozitivne stvari koje smo u ovom kratkom vremenu postigli.

Propust Zvezde?

Redovna konferencija za novinare, neposredno posle meča sa Italijom, prerasla je u veliki skandal. U salu određenu za predstavnike medija prošvercovala se grupa navijača koja je počela da vređa Petkovića. Selektor je bio primoran da prekine konferenciju.
- Celokupna organizacija poverena je FK Crvena zvezda - kaže Branko Bulatović. - Ne pamtim da se ranije dogodio takav incident i ja se u ime FSJ izvinjavam. Ispitaćemo okolnosti pod kojima se grupa navijača našla na mestu koje bi trebalo da bude nedostupno za njih.

Jare ne, pare da

Po rečima generalnog sekretara FS SCG Branka Bulatovića prodato je 25.704 ulaznice, a bruto prihod je bio 12.581,200 dinara. Još da smo pobedili...

- Odigrali smo srcem, znanjem, umećem - dodao je Petković o utakmici. - Nedostajala je samo sreća. Ostaje nam još Kardif. Da se razumemo, tamo ne idemo bez motiva. Želimo da održimo tenziju. Počeli smo da vraćamo veru u naš fudbal, da popravljamo izgubljeni imidž. Dakle, na megdan Velšanima ne odlazimo sa mislima da je "balon izduvan". Uostalom, tamo ćemo igrati pred 70.000 gledalaca. Već sama ta činjenica obavezuje.

Da li su naši reprezentativci "izgoreli" u želji da savladaju renomiranog protivnika, bilo je jedno od pitanja novinara.
- Nismo izgoreli! Dobro smo počeli i, kada je gol "visio" u vazduhu, Italijani su došli do vođstva. Trebalo je vremena da se vratimo. I uspeli smo. Mislim da smo pokazali da imamo tim koji može da se suprotstavi bilo kojoj reprezentaciji.

- Nikome nisu zatvorena vrata reprezentacije - odgovorio je selektor na pitanje da li će Mihajlović ponovo dobiti priliku. - Svi oni koji zasluže dres biće pozvani, ali ja minuli rad ne priznajem!

S. STOJANOVIĆ


vesti po rubrikama

^sport

15:40h

Ilija Petković o meču sa Italijom

15:45h

Selektor Italije Trapatoni o utakmici na "Marakani"

15:55h

Košarkašu Lejkersa preti zabrana napuštanja države Kalifornije

16:10h

Reprezentacija Velsa osigurala baraž za EP

16:15h

Vujošević posle poraza od Litvanije u četvrtfinalu EP, poručio: Mogu samo da me smene

16:20h

Milan Gurović o atmosferi u plavom taboru posle četvrtfinala

16:25h

Drskost američki novinara: Zašto je Peđa igrao?

16:45h

Na EP u Nemačkoj, naši odbojkaši rutinski pobedili Grčku 3:0

23:30h

U petom kolu EP, plavi odbojkaši izgubili od Poljske 2:3

 


     


FastCounter by LinkExchange