[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


I novosadski radikali pišu "belu knjigu"

"Dimna zavesa" za prevaru stoleća

Knjiga će predstavljati jedan od važnih argumenata sa kojim će radikali i stranački kandidat za novosadskog gradonačelnika Maja Gojković nastupati u kampanji za naredne lokalne izbore

NOVI SAD - Srpska radikalna stranka priprema tzv. belu knjigu o vladavini DOS-a i, ranije, Koalicije "Zajedno" u Novom Sadu u kojoj će, kako najavljuju, dokumentovano pokazati kako je lokalna samouprava u poslednjih sedam godina "sistematski pljačkala građane Srpske Atine".

Kako je izjavio predsednik novosadske organizacije SRS-a Igor Mirović, knjiga će biti štampana u 50.000 primeraka i predstavljaće jedan od važnih argumenata sa kojim će radikali i stranački kandidat za novosadskog gradonačelnika Maja Gojković nastupati u kampanji za naredne lokalne izbore.

"Naš cilj je da Novosađanima jasno ukažemo na jednu od najvećih prevara u istoriji ovog grada, a to je priča perjanica aktuelne vlasti o tobožnjoj pljački Novog Sada od strane Beograda i Srbije. Oni su svojom pričom "di su naši novci", zapravo, napravili "dimnu zavesu", iza koje nemilice i sistematski izvlače novac iz gradskih fondova. Kao u onom filmu, u kojem pljačkaši banke podmeću bombu u centru grada, koja će privući pažnju policiji dok oni mirnu kupe pare. Naša "bela knjiga" će jasno pokazati da je ovde iskorišćen isti trik", objašnjava Mirović.

Kao poslednji primer pljačke novosadskih para, Mirović navodi letošnju odluku Skupštine grada o promeni namene sredstava Programa za uređenje građevinskog zemljišta, na osnovu koje je Zavodu za izgradnju grada odobreno da 30 miliona dinara utroši za nabavku centralnog informatičkog sistema i 75 miliona za opremanje nove zgrade, a još 225 miliona dinara je preusmereno za potrebe medijskog oglašavanja.

"Kada samo ove tri stavke saberete, vidite da je čak 5,5 miliona evra nenamenski potrošeno i da je umesto u investicije i uređenje komunalne infrastrukture, zapravo otišlo u nečije privatne džepove. Neka mi niko ne kaže da za informatičko opremanje ZIG-a, sve da sada nemaju ništa, a imaju mnogo toga, treba pola miliona evra, ili da treba ogromne pare trošiti na uređenje zgrade koja je pre sedam-osam godina već bila detaljno renovirana", dodaje Mirović.

R. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:20h

I novosadski radikali pišu "belu knjigu"

15:29h

U pribojskom kolektivu se smanjuje broj zaposlenih

15:36h

Podvig dvojice invalida: Na biciklima do Atine

15:42h

Požarevac: Objekat u Knićaninovoj ulici pred rušenjem

15:50h

Novi Sad: Uređenje dečjih igrališta

15:57h

U donjomilanovačkoj drvnoj industriji "Poreč": Nedostaju sirovine za proizvodnju

16:08h

U aleksandrovačkom vinogorju počela berba grožđa

16:15h

Novosadski sajam najavio jesenju sezonu sajam automobila

16:23h

Za venčački mermer zainteresovani stranci

16:31h

Pred grejnu sezonu u Kladovu: Drvo - tražen ogrev

16:40h

Novi Sad: Osiguranje stanova ponovo u modi

16:47h

Kikinda: Kiseli oksidi u vazduhu

 
 


     


FastCounter by LinkExchange