[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zapisi o arbanaškim zločinima nad Srbima (16)

Po diplomu u Ljubljanu i Zagreb

Neprimerno uništavanje i pljačkanje društvene i državne imovine na Kosovu i Metohiji je stalno

Albanska zastava se vijorila na svakom mestu, srpska nigde, jugoslovenska da, ali ona da bi prikrila ono što separatisti žele.
Dok Srbi sa Kosova i Metohije moraju pokazati stvarno znanje, što je i opravdano, prilikom odbrane magistarske ili doktorske disertacije, dotle je Šiptarima bilo dovoljno da prošetaju do Ljubljane a naročito do Zagreba gde je sprega bila čvrsta.

Male lukavosti

Jedna od uspešnijih taktika Šiptara rukovodioca svih nivoa bila je da van Kosova i Metohije pored ljubaznosti i predusetljivosti koriste i ostale manire radi što boljeg utiska koji treba da ostave kod sagovornika ma ko da je u pitanju. Ali, ako mu je sagovornik Srbin, odnosi su bili drugačiji. Sve posetioce Kosova i Metohije vrlo ljubazno su prihvatali, gostili, po nešto darivali i provodili ih širom Kosova i Metohije da vide istorijske znamenitosti i tada se obiđe samo jedan istorijski spomenik iz srpske istorije a onda ih vode od jednog do drugog spomenika islamita. Ovo je sve činjeno radi što bolje antisrpske politike i antisrpstva uopšte.

Šiptari rukovodioci s Kosova i Metohije, većina njih, ma na kom sastanku, ili bilo gde, uvek su pre tih sastanaka imali mnoge neformalne i formalne razgovore sa svim rukovodiocima iz svih republika sem sa rukovodiocima iz Srbije Ovo ignorisanje trajalo je decenijama, a da rukovodioci Srbi to nisu uočavali, nisu hteli ili pak nisu bili sposobni da to uoče. Ovakvo ponašanje Šiptarskih rukovodilaca bila je priprema za sprovođenje njihovih ciljeva u ostvarivanju separatističke politike, što je praksa i pokazala.

Neprimerno uništavanje i pljačkanje društvene i državne imovine na Kosovu i Metohiji je stalno. Srpski živalj na ovim prostorima uglavnom ekonomski slabi, dok je šiptarski živalj ekonomski sve jači. Za ovakvo stanje ima mnogo razloga. Jedan od važnijih je razlika u mentalitetu i moralnim normama i kodeksima. Razlika u marljivosti i radu je i te kako uočljiva. Odnos prema samom sebi, kolektivu i društvu sasvim je različit.

Ovo je samo deo kosovsko-metohijske zbilje i stvarnost, koja je mnogo surovija, a koja se ispoljava kroz silovanja, pljačkanja, otimačine i ubistva. Valjda je sudbina ovih prostora ovakva kakva je.
Zločini nad Srbima od 1992.

Privatni albanski terorizam posle 1968. od prvih separatističkih demonstracija koje su od strane vlasti i partije okategorisane kao ekonomske je jedna od zabluda aktuelne tadašnje vlasti i partije, pa će iz dana u dan sve više dolaziti do izražaja. Ovaj terorizam je permanentno tajno podržavan od strane albanske vrhuške vlasti i partije sve dok se nije ukotvio u sve organe vlasti. Ovakvo stanje usloviće bezbrojno iseljavanje Srba i Crnogoraca sa ovih prostora. Nijedna srpska vlada nikada nije utvrdila tačan broj proteranih Srba i Crnogoraca u toku Drugog svetskog rata a ni posle rata i napada NATO snaga na SR Jugoslaviju 1999. godine.

"Fini momci" iz UČK

Od raspada SFR Jugoslavije kačačko-separatističko-terorističke aktivnosti oličene u UČK su sve učestalije i brojnije. Tako da do juna 1988. godine su izvršena 543 napada, što po godinama je: 1991. godine 11; 1992. 12, 1993. 8, 1994. 6; 1995. 11; 1996. 31; 1997. 55 i do 3. juna 1998. 409 što ukupno iznosi 543 napada. Napadi su vršeni na radnike i objekte MUP-a, na građane i ostale objekte, na pripadnike vojske i druge. Ubijeno je građana a najviše pripadnika MUP-a njih 92. Ukupno povređenih je 187; nanete su 125 teških telesnih povreda, a ukupno je povređeno 187 lica, sa lakšim povredama 62, a za ovo vreme poginulo je 90 napadača od kojih samo 82 u 1998. godini.

Teroristički napadi po mestima su bili: U Srbici 37, u Dečanima 30, Đakovici 20, Klini 15, Glogovcu 9, Orahovcu, Prištini, Kosovskoj Mitrovici po 4; u Uroševcu, Prizrenu, Kijevu Podujevu, Istoku, Peći i Suvoj Reci po 3: u Štimlju 2 u Kosovu Polju i Vučitrnu po jedan u kojima je 18 pripadnika MUP-a ubijeno, njih 48 je zadobilo teške, a 19 lakše telesne povrede, dok su četiri pripadnika ministarstva oteta u Dečanima dva u Glogovcu i Srbici po jedan.

U 135 slučajeva, do napada na pripadnike Ministarstva došlo je za vreme obavljanja službene dužnosti, od toga u tri slučaja i na helikopter ministarstva. Na kuće i stambene objekte pripadnika ministarstva bilo je 9 napada, a u četiri slučaja prilikom zaustavljanja privatnih putničkih vozila od strane maskiranih naoružanih terorista.

Piše: mr Pavle Dželetović Ivanov
Sutra: Srbiji vezane ruke


vesti po rubrikama

^feljton

15:26h

Zapisi o arbanaškim zločinima nad Srbima (16)

15:34h

Ustaška legija pod Staljingradom (4)

 


     


FastCounter by LinkExchange