[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


UO "Knjaz Miloša": Da se poveća kapital preduzeća

Dokapitalizacija osnov razvoja

ARANĐELOVAC - Juče je na Konferenciji za štampu u AD "Knjaz Miloš", Bojana Jovanović, predsednik Upravnog odora, saopštila odluke ovog organa upravljanja koje se tiču dalje privatizacije. Sastanku su prisustvovali direktori sektora i centra preduzeća i jednoglasno doneli zaključke.

- Naša orijentacija u daljem procesu privatizacije baziraće se na dokapitalizaciji, jer je nesporno da je dokapitalizacija, u odnosu na model izbora strateškog partnera, bolji model u svim domenima, jer omogućava dugoročan razvoj, nove investicije i efikasniju kontrolu realizovanja socijalnog programa - naglašava Bojana Jovanović, predsednik Upravnog odbora "Knjaz Miloša".

Naš predlog je da se izvrši povećanje kapitala preduzeća, poznat je Ministarstvu, jer ga zastupamo od samog početka privatizacije. Proces donošenja odluke o dokapitalizaciji obustavljen je u julu ove godine zbog davanja naloga za prodaju penzionerskih akcija "Knjaz Miloša" i dogovora sa Ministarstvom da se iznađe zajednički najbolje rešenje u interesu akcionara i Akcijskog fonda.

Sačinjen je protokol koji je trebalo da potpišu predstavnici Ministarstva, Akcijskog fonda, preduzeća "Knjaz Miloš" i brokerske kuće "Emissio broker", koji do sada nije potpisan. Upravni odbor zakazao je za 23. septembar Skupštinu na koju je pozvan ministar Vlahović.

Z. JANJEVIĆ


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:20h

Apatinska pivara potpisala strateški ugovor sa kompanijom "Interbru"

16:32h

Posle vesti da će država prodati "Mitros" u bescenje

16:40h

I štediše sa Kosova do svojih deviza

16:52h

Predsednik "Lukoila": Sa "Beopetrolom" ugovor do 1. oktobra

17:01h

UO "Knjaz Miloša": Da se poveća kapital preduzeća

17:12h

Roming sa SAD

17:23h

I Radulović traži zaštitu

 


     


FastCounter by LinkExchange