[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vagit Alkepetrov, predsednik "Lukoila"

Sa "Beopetrolom"
ugovor do 1. oktobra

BEOGRAD - Do 1. oktobra zaključićemo ugovor o kupovini "Beopetrola" sa Ministarstvom za privredu i privatizaciju Srbije, rekao je juče na konferenciji za novinare Vagit Alekpetrov, predsednik ruske naftne kompanije "Lukoil".

- Nadamo se da ćemo ceo proces kupovine završiti do ovog roka. Pregovori sa predstavnicima Vlade Srbije teku konstruktivno i drugi kandidati pored nas nemaju šanse. Prekjuče smo se sastali i sa srpskim ministrom za energetiku, koji nam je dao usmenu garanciju da će odnosi biti pošteni prema svim učesnicima na tržištu. Malo nas zbunjuje to što je na ovom tržištu prisutan i NIS, ali moraćemo da uspostavimo pravedne odnose sa svima. Nadamo se da će cena benzina biti konkurentna - precizirao je Alekpetrov, izrazivši zadovoljstvo što su dobili kompaniju "Beopetrol" na konkursu "koji je bio otvoren za sve".

Posle kupovine ovog preduzeća, "Lukoil" planira da rekonstruiše i modernizuje "Beopetrol", da sve njegove benzinske stanice dovede do kvaliteta na nivou zemalja Evropske Unije, kao i da prati privatizacioni proces u Srbiji. Takođe, formiraće socijalni program u saradnji sa sindikatima, konsultovaće penzijski fond i ovo pitanje rešavaće se "u hodu", zavisno od biznis planova.

Povodom zahteva hrvatske "Ine" prema imovini "Beopetrola", Alekpetrov je rekao da je to pitanje za vladu SCG i Hrvatske i da od njih očekuje i da ga reše. Ministar Aleksandar Vlahović je, inače, juče u vladi Srbije rekao da sa "Inom" oko povratka "Beopetrola" neće raspravljati, "jer ne postoji ni zrno sumnje da je ta imovina sporna, kako su utvrdili savetnici. Voljan sam uvek da razgovaram o eventualnim ulaganjima i o uspostavljanju saradnje sa predstavnicima "Ine", dodao je Vlahović.

- Zainteresovani smo za proširenje naših delatnosti na celo tržište Srbije i Crne Gore. Ne radimo samo plasman naftnih derivata, nego hoćemo da radimo i plasman prirodnog gasa u SCG - dodao je Alekpetrov.

A. Matić


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:20h

Apatinska pivara potpisala strateški ugovor sa kompanijom "Interbru"

16:32h

Posle vesti da će država prodati "Mitros" u bescenje

16:40h

I štediše sa Kosova do svojih deviza

16:52h

Predsednik "Lukoila": Sa "Beopetrolom" ugovor do 1. oktobra

17:01h

UO "Knjaz Miloša": Da se poveća kapital preduzeća

17:12h

Roming sa SAD

17:23h

I Radulović traži zaštitu

 


     


FastCounter by LinkExchange