[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


I štediše sa Kosova do svojih deviza

Isplaćivaće Nacionalna štedionica

BEOGRAD - I naši građani, koji su svoju deviznu štednju svojevremeno položili u Jugobanku Jugbanku a. d. Kosovska Mitrovica, dobiće mogućnost da dođu do svog novca. Na inicijativu ove banke, Narodna banka Srbije je predložila Republičkom ministarstvu finansija i ekonomije da poslove isplate stare devizne štednje građanima koji su novac položili u pomenutu banku obavlja Nacionalna štedionica-banka a.d. Beograd.

Ministarstvo je u junu obavestilo NBS da je saglasno da Nacionalna štedionica vrši konverziju štednih uloga položenih kod Jugobanke Jugbanke iz Kosovske Mitrovice u obveznice Republike Srbije, kao i isplatu tih obveznica građanima koji su poreski obveznici Srbije. Isplata će se vršiti na osnovu legitimacije privremeno raseljenog lica ili lične karte koju su izdali nadležni republički organi Srbije.

Međutim, da bi se realizovala ova inicijativa i ispunili uslovi za konverziju devizne štednje u obveznice Republike Srbije, odnosno započela isplata tih obveznica štedišama, potrebno je da prethodno Jugobanka Jugbanka Kosovska Mitrovica i Nacionalna štedionica-banka Beograd zaključe ugovor, kojim će regulisati uslove preuzimanja baze podataka, rešavanje naknadnih reklamacija, druga prava i obaveze i naravno, da izvrše primopredaju baze podataka o deviznoj štednji građana.

Za sada se ne zna koliko će dugo to trajati i kada građani stvarno mogu da računaju da će početi prve isplate, ali važno je da je i praktično rešavanje ovog pitanja konačno krenulo.

B. Jager


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:20h

Apatinska pivara potpisala strateški ugovor sa kompanijom "Interbru"

16:32h

Posle vesti da će država prodati "Mitros" u bescenje

16:40h

I štediše sa Kosova do svojih deviza

16:52h

Predsednik "Lukoila": Sa "Beopetrolom" ugovor do 1. oktobra

17:01h

UO "Knjaz Miloša": Da se poveća kapital preduzeća

17:12h

Roming sa SAD

17:23h

I Radulović traži zaštitu

 


     


FastCounter by LinkExchange