[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 9. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na 40. ljubičevskim konjičkim igrama u Požarevcu bilo svega , pa i politike

Mališa - vitez bez mane

Pobednik višeboja Mališa Vujičić osvojio maksimalnih 15 poena. Na hipodromu 10.000 gledalaca. I bebe u sedlu

Proglašenjem Mališe Vujičića za novog Ljubičevskog viteza u nedelju uveče zatvorene su 40. ljubičevske konjičke igre. Svečani plašt, statuetu Miloša Obrenovića i nagradu pobedniku je uručio novoizabrani predsednik SO Dušan Vujičić.

Na požarevačkom hipodromu bilo je oko 10. 000 posetilaca. Publika je najviše uživala u višeboju u kome je ove godine u finalu bilo osam takmičara, a prvi put u istoriji višeboja, novi vitez Mališa Vujičić, osvojio je maksimalnih 15 poena. Sekao je sabljom nepogrešivo, gađao strelom centar, bacao topuz kao od šale u metu, tačno tamo gde treba, a u kurirskom jahanju bio nenadmašan…

Najviše emocija gledalište je iskazivalo navijajući za svoje favorite u galopskim trkama. Publika je uživala i u drugorazrednim trkama. Najbolji domaći galoperi i kasači su izostali ovog puta jer je ergela "Surčin" najkvalitetnija grla poslala na trke sa daleko većim novčanim nagradama - u Francusku.

Mališani iz gradskih vrtića jahali su hrabro konje - ponije u programu voltižovanja, a najmlađi učesnik Ivan imao je svega 15 meseci. I on i njegovi drugari delovali su sigurnije na konjima nego na tlu.
Od najavljenog učešća na ovogodišnjim igrama odustali su preponaši zbog nesuglasica između konjičkih saveza Srbije i Vojvodine, saznajemo od Radeta Avramovića, sekretara KK Ljubičevo.

U glavnoj galopskoj trci "Kup Ljubičeva", pobedilo je grlo Sedar Prins iz Štale Dragićević, a džokej Saša Trbojević mudrom taktikom nadmoćno je prošao kroz cilj.

Padobranci
Najviše dečje graje izazvali su padobranci. Oči svih posetilaca bile su uprte u hrabre mladiće koji su se, posle vratolomija u vazduhu, uspešno prizemljili, uz aplauz mnogobrojne publike.

Čuveno surčinsko grlo Gilgameš, koje je prethodnih godina osvajalo gotovo sve trofeje, u nedelju je na požarevačkoj stazi trku završilo na trećem mestu i oprostilo od ljubitelja konjičkog sporta, jer "Surčin" to grlo povlači iz daljih takmičenja.
U okviru LJKI priređena je izložba meda i sitnih životinja, ptica, kunića, akvaristike i cveća.

Uz nezaobilazne scene sa kupcima staklene vune i šećernih jabuka, roštilja i Bregovićevog "Kalašnjikova ", zatvorene su 40. ljubičevske konjičke igre koje su ipak protekle u senci najnovijih političkih previranja u gradu pod Čačalicom, koji nikako ne uspeva da se oslobodi, iz ranijih vremena nasleđenog epiteta,"Srpski Kumrovec".

Labus u loži sa socijalistima

Miroljub Labus, predsednik G17 plus, trke je posmatrao iz glavne lože. Tu su još sedeli i predstavnici koalicije SPS- JUL koji su neposredno pred igre preuzeli vlast od DOS-a. Funkcioneri SPS -a su bili na glavnoj pozornici LJKI u petak uveče, kada je u centru grada održan svečani defile učesnika i omaž o svim vitezovima-pobednicima ranijih godina.

Delili letke

Organizovana je neočekivano, u dane održavanja LJKI i akcija deljenja letaka Građanskog pokreta za evropski Požarevac. U letku aktivisti građane pozivaju na zajedničko negodovanje zbog nedavnog dolaska na vlast, kako kažu, "nedemokratskih snaga", leve koalicije SPS-JUL, a glavni inicijator bio je psihijatar u požarevačkoj bolnici dr. Vojin Kuzmanović.


TEKST I FOTO: DRAGAN STODIĆ


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

15:08h

Na 40. ljubičevskim konjičkim igrama u Požarevcu bilo svega , pa i politike

15:30h

Elektronskom poštom izabran najmuškarac godine

15:59h

Naučnici NASA tvrde da je moguć život i na drugim planetama Sunčevog sistema

16:22h

Čudotvorni izvor podno Peštera leči bolesne i omađijane, kažu meštani

 
 


     


FastCounter by LinkExchange