[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 9. 9. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Branko Đorđević (67) ponovo na optuženičkoj klupi

Seksualno iživljavanje
nad komšijskom decom

BEOGRAD - Zbog optužbe za seksualno zlostavljanje dvoje dece juče je po drugi put izveden pred Okružni sud u Beogradu Branko Đorđević (67), brat pokojnog Milana Đorđevića zvanog Bonbona. On je osuđen na petnaest godina robije pre godinu dana, ali je Vrhovni sud Srbije presudu ukinuo i dozvolio Đorđeviću da se brani sa slobode.

Po optužnici, on je na perfidan način dovodio dvoje komšijske dece u svoju kuću u Barajevu, u kojoj je desetogodišnju devojčicu i njenog šestogodišnjeg brata od 1998. do 2000. godine prisiljavao na seksualne odnose. Lažno poverenje je stekao poznanstvom sa pokojnim dedom zlostavljane dece. Deca su nastavila da žive sa alkoholisanim ocem i babom. Majka im se preudala, te ih je napustila.

Tužili ga novinari
Posle okončanja ovog pretresa, optuženi je potrčao za novinarom i fotoreporterom lista "Kurir", vređajući ih i nazivajući pogrdnim imenima. U fizičkom nasrtaju učestvovali su i žena i sin okrivljenog, preteći da "ih treba privesti u stanicu policije" zbog izveštavanja sa suđenja. Sin je upozorio fotoreportera da "ni ne pokušava više da slika", a žena uzvikivala: "Otkud vam dozvola da fotografišete?". Na kraju Đorđević je doviknuo fotografu: "Znam je tebe, dolaziš kod mene na tombolu. Videćemo se mi još!". Redakcija "Kurira" je protiv Branka Đorđevića podnela krivičnu prijavu Drugom opštinskom tužilaštvu u Beogradu, zbog krivičnog ugrožavanja sigurnosti iz člana 67, stav 2 Krivičnog zakona Srbije.

Đorđević se predusretljivo ponudio da pomaže deci oko školskih zadataka. Srećnim sticajem okolnosti po decu, jedan komšija je video optuženog kako zlostavlja mališane i slučaj prijavio policiji i centru za socijalni rad u Barajevu. Deca su, posle razgovora sa psihologom, ispričala kako ih je Đorđević zlostavljao. On ih je vezivao lisicama za krevet, tukao ih i puštao im porno filmove. Dok bi se nad jednim detetom seksualno iživljavao, drugo bi terao da gleda.

Ova krivična prijava dugo je, pak, skupljala prašinu u fioci, sve dok se Vladimir Vukičević, sada tužilac za ratne zločine, nije upoznao sa slučajem i ubrzao njegovo procesuiranje.

Četiri i po sata trajalo je jučerašnje suđenje. Gordana Božović, sudija, saslušala je svedoke, roditelje i komšije. Detalji iskaza, za sada, javnosti nisu poznati zbog zaštite dece i optuženog. Očekuje se da će sa sledećim pretresom biti završen dokazni postupak i da će posle toga optuženi i odbrana dati završne reči, a veće sudije Božilović izreći presudu.

G. J.


vesti po rubrikama

^hronika

18:06h

Negotin: Policija najavila krivičnu prijavu protiv vozača Dragana Stanojevića

18:17h

Momčilo Mandić pušten na slobodu

18:24h

Gangsteri na Balkanu povezani bolje i od vlada susednih zemalja

18:32h

Odloženo suđenje optuženima za ubistvo muslimana u Sjeverinu

18:40h

Beograd: Seksualno iživljavanje nad komšijskom decom

18:49h

Subotička policija istražuje pozadinu ubistva u subotu uveče

18:55h

Trojica iz SCG uhapšena u Grčkoj

 


     


FastCounter by LinkExchange