[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 8. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Počinje zagrevanje za novembarske izbore u Hrvatskoj

SDP krenuo u kampanju

Prvi poen Račan već zabeležio zalaganjem za ravnopravan školski tretman dve devojčice inficirane virusom HIV-a

ZAGREB (Tanjug) - Socijaldemokratska partija (SDP) počinje svoju predizbornu kampanju za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, najavio je na neformalnom partijskom skupu u Zagrebu predsednik partije, hrvatski premijer Ivica Račan, koji je izbore ranije najavio za 23. novembar.

Račan je pozvao članstvo najjače i najveće vladajuće stranke u Hrvatskoj da idućih sedmica do izbora bez stida pokaže šta je SDP učinila u Zagrebu i Hrvatskoj, dodajući da su vlada i njegova partija trasirali dobre puteve u Hrvatskoj i prema Evropskoj uniji, da su spremne da nastave tim putem i pokažu da mogu da naprave i ono što još nisu stigle.

Račan predizbornu kampanju dočekuje s velikim optimizmom, posebno da će Zagrepčani primereno oceniti delovanje stranke u svom gradu. On nije detaljnije iznosio svoja očekivanja, naglasivši da sa jakim SDP-om mora da se računa u Zagrebu i Hrvatskoj, a da licitacije o postocima prepušta drugim i slabijim strankama.

Račan je već uknjižio i prvi predizborni poen, pozivajući Zagrepčane, odnosno "školu i razred u Zagrebu, učenike i roditelje, koji bi u školsku klupu primili Elu i Ninu, devojčice zaražene virusom HIV-a" i najavljujući da će gradska vlast u Zagrebu učiniti sve da se te devojčice upišu u školu u narednih desetak dana. Dve devojčice i njihove staratelje niko ne želi da primi, a svaki pokušaj da one pohađaju nastavu sa ostalom decom nailazi na otpore roditelja te dece, prvo u Splitu, a potom u Kutini. U Splitu je Ela školsku godinu provela izolovana u biblioteci, a u Kutini roditelji zbog njihovog upisa, jer je i Nina dorasla za školu, ispisuju decu iz te škole.


vesti po rubrikama

^balkan

16:22h

Počinje zagrevanje za novembarske izbore u Hrvatskoj

16:30h

Vojno-policijska akcija u Makedoniji

23:50h

Makedonija: Poginula četvorica pripadnika "ANA"

 


     


FastCounter by LinkExchange