[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 6. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Školski kalendar za osnovne i srednje škole u Srbiji

Osnovci na odmor
već u novembru

BEOGRAD - Mada je nova školska godina za osnovce i srednjoškolce tek počela, nije na odmet da se zna školski kalendar kojim se utvrđuju radni i neradni dani u prvom i drugom polugodištu. Prvo polugođe završava se u petak 30. januara, drugo počinje u utorak 17. februara, a učenici osnovne škole u međuvremenu će imati i kratki predah od 10. do 16. novembra.

Pored jesenjeg mini-odmora koji će imati samo osnovci, svi ostali će imati zimski, prolećni i letnji raspust. Zimski odmor će ove godine biti podeljen u dva dela, prvi deo raspusta počinje u sredu, 31. decembra, a završava se u petak 9. januara. Drugi deo zimskog raspusta, koji traje tri nedelje, počinje u ponedeljak 2. februara i traje do 16. februara.

Prolećni odmor traje sedam dana, počinje u petak, 9. aprila 2004. a završava se sledećeg petka, 16. aprila. Najduži, letnji raspust počinje 21. juna.

Subote

Učenici redovnih osnovnih i srednjih škola imaju časove od ponedeljka do petka i dve radne subote u toku školske godine, ali ovo pravilo ne važi za muzičke i baletske škole, koje, po školskom kalendaru, mogu da organizuju nastavu i subotom.

U školi se praznuju državni i verski praznici u skladu sa zakonom. Praznuje se radno Sveti Sava - dan duhovnosti, i Vidovdan, pomen na Kosovsku bitku. Osmi novembar je Dan prosvetnih radnika. Vernici, zaposleni u školi i učenici imaju pravo na neradan dan, pravoslavci na prvi dan krsne slave, katolici i pripadnici drugih hrišćanskih verskih zajednica - na prvi dan Božića i u vreme Uskršnjih praznika počev od Velikog petka do drugog dana Uskrsa.

Pravo na neradan dan imaju i pripadnici islamske zajednice, na prvi dan Ramazanskog bajrama i prvi dan Kurbanskog bajrama, a pripadnici jevrejske zajednice na prvi dan Jom Kipura.

O. Nikolić


vesti po rubrikama

^društvo

16:10h

Aleksandra Joksimović: Vrata Šengena odškrinućemo 2004.

16:17h

Roditelji se ljute što ih u srednjim školama ucenjuju upisninama

16:23h

U listu "Balkan" razmišljaju o tužbi protiv "Duvana"

16:31h

Školski kalendar za osnovne i srednje škole u Srbiji

16:40h

U kragujevačkom Crvenom krstu spremni za "prigovor savesti"

16:48h

Dogodine povezivanje radnog staža

16:55h

Japanska vlada poklanja FDU vrednu opremu

17:03h

Pravnobirotehnička škola dobija moderno opremljene kabinete

17:11h

Tužili Kandićevu za klevetu i uvredu

 


     


FastCounter by LinkExchange