[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 5. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ruski film "Povratak" doživeo uspeh u Veneciji

Sukobi u porodici

Jedan od mladih glumaca poginuo nesrećnim slučajem posle završetka snimanja. Sve šanse u trci za glavne nagrade festivala

VENECIJA (Tanjug) - Film "Povratak" ruskog režisera Andreja Zvjaginceva doživeo je veliki uspeh na ovogodišnjem jubilarnom 60. filmskom festivalu u Veneciji, koji je u toku. Film je prvobitno trebalo da bude uvršten u program filmskog festivala u Lokarnu, ali ga je direktor Venecijanskog festivala preuzeo od svoje koleginice Irene Binjardu i uključio u svoj izbor. Film je opravdao očekivanja, jer ga je publika pozdravila 15-minutnim aplauzom, a kritika ocenila kao remek-delo, piše "Korijere dela sera".

Sa radom na ovom filmu povezan je tragični događaj za celu ekipu koja ga je snimala kod Sankt Peterburga, između jezera Ladoge i Finskog zaliva. Naime, Vladimir Garin, jedan od mladih glumaca, kome se prema sižeu filma posle deset godina rastanka vraća otac, poginuo je nesrećnim slučajem posle završetka snimanja. Glumac se utopio u jezeru, koje se vidi i na filmu. Garin se rodio 1987. godine u Sankt Peterburgu, gde je dobio muzičko obrazovanje, ali je ubrzo počeo da se bavi glumom. Njegov partner u filmu, 14-godišnji Ivan Dobronravov prilikom projekcije filma u Veneciji nije mogao da sakrije suze, navodi italijanski list.

Govoreći o radu s dvojicom mladih glumaca, 35-godišnji ruski režiser Andrej Zvjagincev je izjavio da je "izbor glumaca trajao pet meseci", ali da "je veoma zadovoljan njihovom glumom, u koju su uložili mnogo". Film "Povratak" predstavlja istraživanje unutrašnje i spoljašnje strane konfliktnih odnosa. Na svom putu odrastanja dvoje dece ostaju bez oca koji odlazi, vraća se i ponovo odlazi. "Taj projekat mi mnogo znači i ja sam ga pravio scenu po scenu" naglasio je režiser.

Kako sada stvari stoje, ruski film "Povratak" ima sve šanse u trci za glavne nagrade venecijanskog festivala "Zlatni lav".


vesti po rubrikama

^kultura

15:26h

Ruski film "Povratak" doživeo uspeh u Veneciji

15:32h

Danas počinje 32. pesnička manifestacija "Brankovo kolo"

15:41h

Na FDU počela prva pozorišna saradnja Srbije i Francuske

23:45h

Zoran Cvijanović posle svečane projekcije filma "Sjaj u očima" na Festivalu u Veneciji

 


     


FastCounter by LinkExchange