[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 5. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Slobodan Radulović, direktor "Ce- marketa"

Prave haos da preuzmu firmu

BEOGRAD - Slobodan Radulović, generalni direktor "Ce marketa", juče je na konferenciji za novinare rekao da će, najdalje za mesec i po dana, Agencija za privatizaciju izneti na prodaju preostali društveni kapital, koji inače iznosi 23,06 odsto, pri čemu će 30 odsto biti podeljeno besplatno svim zaposlenima i akcionarima. On je dodao da se, zajedno sa menadžmentom ove firme, zalagao da zaposleni dobiju besplatne akcije, kao i da je ovu bitku sa državom vodio nekoliko godina. Komentarišući optužbe Udruženja akcionara, koje na osnovu tvrdnje da raspolaže sa većinskim paketom, zahteva potpisivanje berzanskog prospekta, Radulović je izjavio da je reč o manipulacijama.

- Stvorile su se dve interesne grupe koje su zloupotrebile trenutne socijalne prilike. Jednu čini tzv. Udruženje malih akcionara, koje je izreklo nekoliko laži - da ima kontrolni paket akcija, kao i da se akcije mogu prodati po 500 evra, dok drugu grupu predstavljaju ljudi koji su napustili firmu i sada pokušavaju da je preuzmu, precizirao je Radulović. On je dodao da neko, očigledno, želi da stvaranjem haosa obezvredi vrednost firme, jeftino je kupi i posle otpusti 1.000 ljudi. "Ce- market" inače ima 4.136 akcionara koji su vlasnici 76,94 odsto kapitala.

Nisu izostale podrške

Podršku Raduloviću dao je i Stevica Čujić koji se predstavio kao predstavnik svih zaposlenih akcionara. --- Preneli smo ovlašćenja na Radulovića, jer imamo veliko poverenje u menadžment i vidimo svoju perspektivu u ovoj firmi, izjavio je Čujić, a isto je učinila i Gordana Kerkez, zastupnik 1.436 "mladih" radnika koji nemaju ni jednu akciju.

- Ova firma ima samo jedan cilj, da akcionari vladaju svojom sudbinom, kao i da dobijemo partnera po našoj meri imajući u vidu da smo nacionalna trgovačka kuća Srbije, izjavio je Radulović. On je naveo da ima 1.460 akcija ili 0,80 odsto od ukupnog kapitala preduzeća. Na pitanje da li raspolaže nezakonitim punomoćjima akcionara, imajući u vidu da član uprave ne može biti punomoćnik, precizirao da ih je dobio na pet godina shodno odredbama Zakona o preduzeću, i dodao: " Kome to nije jasno - postoji tumačenje sudova".

Na pitanje da li je održao nelegalnu Skupštinu akcionara 30. avgusta, inače zakazanu istoga dana, odgovorio da nije reč o novoj, već prethodno zakazanoj, pa otkazanoj sednici od, 1. avgusta.

On je odbacio spekulacije da je Delta konkurentska kuća koja želi da ih preuzme naglašavajući da ima dobru saradnju sa Miroslavom Miškovićem.

Z. Mihajlović


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:08h

"Rubin" odredio otkupne cene grožđa

17:16h

Suša ubrzala zrenje u fruškogorskim vinogradima

17:24h

Rašeta-Vukosavljević traži odgovore od Labusa

17:35h

Pekari se pripremaju da povećaju cenu hleba

17:43h

Prvi put zvanična potvrda da je Vlade Divac u pregovorima sa "Knjazom Milošem"

17:51h

Slobodan Radulović, direktor "Ce- marketa": Prave haos da preuzmu firmu

18:00h

I dalje nejasno da li je NIS izgubio ili dobio u poslovima sa EFT-om

 


     


FastCounter by LinkExchange