[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 3. 9. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Rođak pokazuje mesto gde je pronađen leš

Posle deset dana skrivanja uhapšen Slavko Nikolić iz Novog Milanovca

Oca zadavio i bacio u bunar

Priznao sudiji da je Radoslava posle svađe udavio majčinom maramom

KRAGUJEVAC - Slavko Nikolić (35) iz Novog Milanovca, čiji se nestanak 21. avgusta vezivao za smrt njegovog oca Radoslava (59), pojavio se preksinoć oko 23 sata u porodičnoj kući, gde ga je policija i pronašla, a zatim i privela istražnom sudiji Okružnog suda u Kragujevcu. Posle saslušanja istražni sudija Okružnog suda Slobodan Svilkić odredio mu je pritvor.

Slavko je pred sudijom izjavio da se 20. avgusta oko 13 sati u porodičnoj kući posvađao sa ocem Radoslavom. Majka nije bila tu jer je još ujutro, plašeći se sina, pobegla u selo. Prema tom iskazu, kaže sudija Svilkić, Slavko je najpre udario oca koji je navodno bio pijan, a zatim je majčinu maramu nabacio ocu oko vrata i stezao je. Potvrdio je da je tako usmrtio oca, a zatim ga kolicima odvezao sa imanja do napuštenog bunara, gde ga je i bacio.

Slavko je ispričao da je morao prvo da "iskipa" oca na pola puta, a zatim ga stavio na maramu i delom puta vukao. Ponovo ga je stavio u kolica i dovezao do bunara. Osumnjičeni za ubistvo još je pojasnio da je u bunaru bila popreko postavljena motka, na kojoj se Radoslav zadržao, pa je morao da ga gurne. Noć je Slavko dočekao na imanju, sa kojeg je pobegao kada su se u kuću vratili majka i brat. Sudija Svilkić kaže da je Slavko ispričao da je i ranije imao sukobe sa ocem, majkom, babom, i potvrdio da je 1996. istukao babu, koja je posle mesec dana preminula.

Vreme od ubistva oca do hapšenja Slavko je proveo na području Desimirovca. Sam je izjavio da je obijao vikendice i da je u vreme oluje u jednoj i prenoćio. Nije rekao da mu je nedostajalo hrane, već "da je tražio posteljinu za spavanje". Prema sopstvenom priznanju, obio je tri vikendice.

Slavko je u aprilu operisao žuč, a pred sudijom nije spominjao da je ranije lečen zbog problema psihičke prirode. Pritvor mu je određen zbog, kako kaže Svilkić, opasnosti od bekstva i mogućnosti da ponovi delo.

Leš Radoslava Nikolića pronašla je 21. avgusta rodbina, u napuštenom seoskom bunaru koji je od kuće udaljen svega 150 do dvesta metara. Porodica je odmah ukazala na Slavka kao glavnog osumnjičenog za njegovu smrt. Ukućani su za Slavka govorili da je bio nasilan prema majci i ocu, ali da komšije nije dirao. Kažu da je takav bio od svoje pete godine, kada je u povredi ostao bez oka.

B. Kuljanin


vesti po rubrikama

^hronika

18:09h

Posle deset dana skrivanja uhapšen Slavko Nikolić iz Novog Milanovca

18:20h

Zakazan pretres osumnjičenima za ubistvo generala Boška Buhe

18:31h

Sudar na putu Podgorica - Kolašin

18:40h

Beograd: Posle svađe metak u stomak

18:54h

Nastavljeno suđenje Vladimir Popović - "Večernje novosti"

23:26h

Kokin Brod: Poginuo radnik, petorica povređenih

23:38h

Banjaluka: Poginule dve osobe

     


     


FastCounter by LinkExchange