[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 1. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


RTB nije bio obavešten da su na snazi novi propisi

Šipke ekološki bezopasne

BOR - Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor nije se juče zvanično oglasio povodom optužbi republičkog ministarstva za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine Srbije u kojem je navedeno da neka preduzeća, među kojima i RTB, pokušavaju da preko pojedinih graničnih prelaza uvezu robu bez prethodne ekološke i radiološke kontrole.

Kako "Glas" saznaje, preko graničnog prelaza Vrška Čuka sa Bugarskom, RTB nije uvozio opasan materijal. Reč je o čeličnim šipkama iz grada Pernik koje se koriste u tehnološkom procesu za dobijanje bakarnog koncentrata i ulaz u Srbiju kod Vrške Čuke iskorišćen je kao najbliža destinacija za transport.

Izvor iz RTB-a rekao nam je da je ova neprijatna situacija nastala kao posledica primene novog zakona koji predviđa da svaka uvezena roba mora proći ekološku i radiološku kontrolu.
- Prilikom dolaska kamiona sa šipkama, na prelazu Vrška Čuka imali smo samo radiološku kontrolu, jer nismo bili upoznati sa novim propisom. Potom su o trošku RTB-a iz Beograda došli kontrolori za ekologiju i sve je završeno bez problema, pošto je roba bila potpuno bezopasna, rekao je naš izvor.

Ministarstvo je saopštilo da su za zvanični granični prelaz sa Bugarskom određeni prelazi Gradina za drumski i Dimitrovgrad za železnički prevoz.

S. Trifunović


vesti po rubrikama

^vesti

18:56h

Vatrogasci imali pune ruke posla

19:04h

RTB optužen za uvoz robe bez ekološke i radiološke kontrole

19:13h

Ukradeno 35 miliona kilovata iz EPS-a na Kosmetu

19:21h

Zrenjanin: Takmičenje u brzom ispijanju piva

 


     


FastCounter by LinkExchange