[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 1. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Požar na Miroču

Foto

Vatrogasci imali pune ruke posla, nastradao Milutin Savović

Gorelo sve po Srbiji

Milutin Savović (74), iz Beograda stradao je na svom imanju u zaseoku Planinica kod Petrovog sela dok je pokušavao da ugasi požar u obližnjoj šumi. Savovića je ugušio gust dim vatrene stihije koja je pretila da zahvati i njegovu kuću.

Gotovo u isto vreme, u ataru obližnjeg Petrovog Sela, zapalila se neispravna instalacija na traktoru Marka Stevanovića, konobara u penziji, a vatra je nošena vetrom, zahvatila stoletne šume na planini Miroč Proteklog vikenda pripadnici kragujevačkog vatrogasnog bataljona imali su pune ruke posla. Samo u petak i subotu vatrogasci su u sedam opština ovog regiona gasili 27 požara.

Na gašenju požara koji je izbio u selu Masleševo i zahvatio desetak hektara šume i oranica, vatrogasci su bili angažovani punih 18 časova. Uzrok ovog požara je najverovatnije bio plamen neugašene sveće na seoskom groblju koji je zahvatio travu i nisko rastinje na groblju, a zatim se proširio na seoski put i dalje prema šumi i oranicama. Požari su registrovani i u Botunju, Donjim Komaricama, Crnom Vrhu, Velikom Krčmaru, Kniću.

Vatrogasci i ekipe Vojske Srbije i Crne Gore i policije uspeli su danas da lokalizuju požar na šest lokacija u blizini Leskovca. Ekipe su još angažovane na lokalizovanju još jednog žarišta, na potezu između Leskovca i Bojnika. U požaru koji je izbio prekjuče oko 14 časova izgorelo je oko 300 hektara šume, koja je u privatnom vlasništvu. Zahvaljujući angažovanju vatrogasaca, policije, vojske i civilne zaštite, sela Podrimce, Petrovac, Dušanovo, Lapotince i Stubla nisu bila ugrožena požarom.

Protivpozarnre policije SUP-a Prokuplje takođe je za vikend imala pune ruke posla, više od 20 internencija. Dva najveća pozara koja su izbila na području Kuršumlija ugašeni su juče ujutro. U petak popodne vatra je izbila u atarima sela Pločnik, Vrševac i Barlovo.


vesti po rubrikama

^vesti

18:56h

Vatrogasci imali pune ruke posla

19:04h

RTB optužen za uvoz robe bez ekološke i radiološke kontrole

19:13h

Ukradeno 35 miliona kilovata iz EPS-a na Kosmetu

19:21h

Zrenjanin: Takmičenje u brzom ispijanju piva

 


     


FastCounter by LinkExchange