[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 1. 9. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Očaj: Oplakivanje ubijene palestinske devojčice

Islamistička grupa deli karte s likovima "najtraženijih Izraelaca"

I Hamas ima svoj špil

TEL AVIV (Tanjug) - Radikalna islamska organizacija Hamas je u nekoliko gradova na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze delila ovih dana špil karata s fotografijama izraelskih lidera, poput američkog špila traženih iračkih zvaničnika.

Iste slike objavljene su i na veb-sajtu Hamasa. Na kartama su likovi premijera Arijela Šarona, njegovog prethodnika, bivšeg predsednika vlade Ehuda Baraka, Šimona Peresa, trenutno vođe izraelske opozicije, kao i visokih bezbednosnih zvaničnika, traženih od strane Hamasa. Karta s likom ubijenog ministra turizma Izraela Rehavima Zevija je precrtana.

"Šarone, spremaj kovčege"
Dva borca Hamasa ubijena su u pojasu Gaze kada je izraelski vojni helikopter ispalio nekoliko projektila na jedan automobil. Palestinski ministar informisanja Nabil Amr izjavio je da je napad na izbeglički logor u Burejdžu uništio sve šanse za nastavak pregovora sa Izraelom i pozvao SAD da se angažuju da zaustave nasilje. Najmanje 10.000 ljudi uključilo se u pogrebnu povorku pre sahrane dvojice boraca, od kojih su mnogi pucali u vazduh, pozivali na osvetu povicima: "Šarone, spremaj kovčege".

Zevija su ubili pripadnici levičarskog Narodnog fronta za oslobođenje Palestine u oktobru 2001. Na sajtu piše da su 16 Izraelaca, čiji su likovi u špilu, samo prvi u seriji zvaničnika na meti Hamasa.

Vojno krilo organizacije Fatah palestinskog lidera Jasera Arafata - Brigade mučenika Al Akse - takođe je objavilo svoju listu traženih zvaničnika izraelske vlade. Leci sa njihovim imenima su deljeni na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze. U vrhu liste je Šaron, uz apel Palestincima da ga ubiju.


vesti po rubrikama

^svet

16:34h

Više od 300.000 Iračana na ispraćaju ubijenog verskog vođe

16:41h

Švarceneger stariji bio aktivni nacista

16:49h

Ruske vlasti o uzrocima prekjučerašnjeg potonuća atomske podmornice

16:57h

"Obzerver": Keli nije bio protiv rata

17:05h

Islamistička grupa deli karte s likovima "najtraženijih Izraelaca"

17:13h

U Kolumbiji emitovan snimak otete političarke

17:20h

"Špigl": Kasetne bombe koče Amerikance

      


FastCounter by LinkExchange