[an error occurred while processing this directive] 

 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 27. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Agencija za privatizaciju i MUP Srbije negiraju Dinkića

Nijedan kupac nije povezan s ubistvom

BEOGRAD (Tanjug, FoNet) - Republička Agencija za privatizaciju saopštila je povodom izjave potpredsednika stranke G17 plus Mlađana Dinkića, da ni jedno lice za koje je ustanovljeno da je povezano sa "zemunskim" i "surčinskim klanom" ili umešano u ubistvo premijera Zorana Đinđića, nije učestvovalo na privatizacionim aukcijama i tenderima.

"U arhivi Agencije postoje kupoprodajni ugovori s podacima svih kupaca kako fizičkih tako i pravnih lica, tako i članova konzorcijuma", navodi se u saopštenju Agencije i napominje da ona, posle svake aukcije, objavljuje imena kupaca na aukciji ili tenderu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije odbacilo je optužbe potpredsednika G 17 plus Mlađana Dinkića da je policija tokom akcije "Sablja" koristila privatnu opremu i saopštilo da nema saznanja da bilo ko neovlašćeno poseduje i koristi opremu za prisluškivanje.

MUP navodi da su tokom akcije "Sablja" korišćena isključivo legalna i legitimna sredstva republičkih organa koji su učestovali u borbi protiv organizovanog kriminala - policije, specijalizovane službe, žandarmerije, bezbednosno informativne agencije, pravosuđa, organa bezbednosti Vojske Srbije i Crne Gore. Dodaje se da su tu borbu svesrdno pomagale policije regiona i sveta, a navodi Mlađana Dinkića su ocenjeni kao "neosnovani, zlonamerni i tendenciozni".

Potpredsednik Vlade Žarko Korać takođe je odbacio Dinkićeve optužbe, navodeći da bi bilo pametnije da je Dinkić pročitao izveštaj Komisije za ispitivanje sistema obezbeđenja Zorana Đinđića, da bi se izbeglo ono što Dinkić radi - manipulisanje neistinama. "Dinkić proizvodi afere i gde ih nema, a siguran sam da će građanima Srbije postati jasno da to radi iz ličnih razloga", zaključio je Korać.

U saopštenju se kaže da je MUP redovno obaveštavao građane o svim preduzetim merama i radnjama, kao i privedenim i uhapšenim licima u akciji "Sablja" i ističe da je i dalje predmet istrage poslovanje pojedinih članova "zemunskog klana" i njihovi pokušaji da ilegalno stečeni novac usmere u legalne tokove.

"Dosadašnja istraga nije ukazala na bilo koju činjenicu koja bi dovela u vezu pojedine članove Vlade sa članovima 'zemunskog klana'", navodi MUP i dodaje takve optužbe imaju za cilj prikupljanje jeftinih političkih poena i da nisu potkrepljene nijednom činjenicom.


vesti po rubrikama

^ekonomija

15:19h

Kasni se sa utvrđivanjem odgovornosti poslovodstva EPS-a

15:28h

Iz uprave za sprečavanje pranja novca: Prijavljeno 600 sumnjivih transakcija

15:33h

PTT uzeo kredit kod Ju garant banke za otplatu "Telekoma"

15:40h

Mlađan Dinkić, optužio Vladu: Kriminalci kupovali firme

15:47h

Janjušević prisluškivao DOS, diplomate i političke neistomišljenike

00:17h

Agencija za privatizaciju i MUP Srbije negiraju Dinkića

 


     


FastCounter by LinkExchange