[an error occurred while processing this directive] 

 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 27. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Janjušević prisluškivao

BEOGRAD - Dinkić je izjavio je da je bivši savetnik premijera Zoran Janjušević upravljao policijom i tajnom službom i koristio ličnu opremu za prisluškivanje političkih neistomišljenika, diplomata i pojedinih članova DOS-a.

- Žarko Korać neka obavesti javnost, kada je i gde Vlada Srbije formirala svoju parapolicijsku službu, i na osnovu kojeg zakona je korišćena oprema Janjuševića za prisluškivanje u akciji "Sablja", kaže Dinkić, tvrdeći da ima podatke da su se pojedine strane diplomate žalili da ih prisluškuju, ali ne zvanični državni organi Srbije.

- Tek kada je Korać u emisiji RTS javno pohvalio ulogu Janjuševića u akciji "Sablja", dobili smo i dokaze ko je za to odgovoran. Po čijem odobrenju i kontrolom je on prisluškivao razgovore u Srbiji, i ko raspolaže dosijeima koji se prave na osnovu toga, i u koje svrhe se koriste, pita se Dinkić, sumnjajući da će se Zoran Živković i Čeda Jovanović odreći usluga Janjuševića.

On je zatražio da se parapolicijske snage rasformiraju i Tužilaštvo utvrdi odgovornost članova Vlade koji su znali za njihovo postojanje, kao i ostavku premijera Zorana Živkovića.

Dinkić je zatražio i smenu Gorana Kljajevića, predsednika Trgovinskog suda, ne samo zbog potpisivanja ugovora o prodaji zgrade "Centroeksporta" - Vreme nakon izbora u Srbiji će pokazati u kakve je sve malverzacije u srpskoj privredi Kljajević upleten kroz nameštene stečaje, kaže Dinkić.

Z. M.


vesti po rubrikama

^ekonomija

15:19h

Kasni se sa utvrđivanjem odgovornosti poslovodstva EPS-a

15:28h

Iz uprave za sprečavanje pranja novca: Prijavljeno 600 sumnjivih transakcija

15:33h

PTT uzeo kredit kod Ju garant banke za otplatu "Telekoma"

15:40h

Mlađan Dinkić, optužio Vladu: Kriminalci kupovali firme

15:47h

Janjušević prisluškivao DOS, diplomate i političke neistomišljenike

00:17h

Agencija za privatizaciju i MUP Srbije negiraju Dinkića

 


     


FastCounter by LinkExchange