[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 21. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Kniću održan miting Radničko-seljačkog pokreta Otpor

Poziv na ujedinjenje

Vuk Drašković: Za preporod nacije potrebna su tri noseća stuba - poljoprivreda, putna mreža, mali i srednji biznis

Na Preobraženje, na tradicionalnom saboru u Kniću, sakupile su se pristalice Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije, predvođeni liderima ove dve partije, da podrže Radničko-seljački pokret Otpor.

Ponovljeni su zahtevi ovog pokreta: isplata zaostalih zarada i delova zakinutih zarada za sve radnike u svim preduzećima, kao i uplata doprinosa; odgovornost za sve koji su radnike doveli u ovakav položaj; popis imovine svih preduzeća pre privatizacije i zaustavljanje privatizacije po ovom modelu; povraćaj nezakonito stečene imovine u proteklom periodu; kreditiranje proizvodnje na selu, kao i garancije države u otkupu poljoprivrednih proizvoda; odmah izbori, na svim nivoima.

Koštunica pozvan

Radničko-seljački pokret Otpor je na miting u Kniću pozvao i lidera Demokratske stranke Srbije, Vojislava Koštunicu, koji je pismom podržao zahteve pokreta, ali nije želeo da se zajedno sa Ilićem i Draškovićem pojavi na protestu. Prisutni su ovu informaciju propratili zvižducima.

(Ni)je koalicija

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li zajednički nastup Draškovića i Ilića nagoveštava mogućnost koalicionog nastupa na izborima, Drašković je odgovorio:
- Nas je pozvao Radnički pokret Otpor i mi smo se odazvali. O koalicijama i izborima govorićemo kada za njih dođe vreme.

- Ovde sam da bih podržao Radničko-seljački pokret Otpor. Da bih pozvao na otpor sve koji su namučeni, prevareni, opljačkani, rekao je Drašković. On je osudio poslednja događanja na Kosovu, predloživši kao model kantonizaciju Kosova, u kojoj bi Srbi i Albanci živeli u svojim kantonima, sa visokim stepenom autonomije, ali u okviru Srbije.

- Za preporod ove nacije potrebna su tri noseća stuba: poljoprivreda, putna mreža, mali i srednji biznis, rekao je Drašković i osudio "politiku poreza" koja ide ispred proizvodnje, kao i privatizaciju, koja se po njemu, svela na "rasprodaju".

Velja Ilić je pozvao na ujedinjenje svih nacionalnih i demokratskih snaga u Srbiji "da bi se odvojilo žito od kukolja".
- Izbori su potrebni Srbiji. Ako imaju snage, ako misle da dobro rade, neka stanu na crtu, pa će videti šta će im Srbija odgovoriti, poručio je Ilić. On je kao alternativu aktuelnoj vlasti naveo "demokratske nacionalne opozicione partije", kritikujući model "građanske Srbije", jer su, po njemu "sve države u Evropi nacionalne". Ilić je osudio događaje na Kosovu, rekavši da je "Beograd morao da ustane, i da ljudi na ulici osude zločin".

K. K.


vesti po rubrikama

^Kragujevac

15:31h

Proizvodnja u DD "Stragarit" iz Stragara stoji, struja isključena

15:37h

U Kniću održan miting Radničko-seljačkog pokreta Otpor

      


FastCounter by LinkExchange