[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 21. 8. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Optužnica za ubistvo Đinđića sutra dobija konačan oblik, a javnost će sa sadržinom biti upoznata početkom sledeće nedelje

Zapelo oko Šešelja

Spisak još službena tajna, pa se ne zna da li je na njemu i lider radikala. "Njegov status još nije određen", kaže izvor iz Specijalnog tužilaštva. Po jednoj varijanti, predsednik SRS biće svedok, po drugoj bi se proces protiv njega razdvojio

BEOGRAD - Optužnica za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića dobiće konačan oblik tokom sutrašnjeg dana, a javnosti će biti prezentovana početkom sledeće nedelje, saznaje "Glas" od izvora bliskog Specijalnom tužilaštvu.

Kao što je "Glas" juče pisao, specijalni tužilac Jovan Prijić i njegov zamenik završili su pisanje optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, organizovani kriminal, 14 ubistava, tri otmice i druga teška krivična dela. Izvor iz Specijalnog tužilaštva rekao je juče "Glasu" da se još finiširaju delovi optužnice, ali do spiska optuženih nije moguće doći jer predstavaljaju službenu tajnu.

U Tužilaštvu juče nije moglo da se sazna ni da li će se i ime lidera radikala Vojislava Šešelja naći na listi optuženih. "Njegov status još nije određen", rekao je izvor "Glasa".

Vojislav Šešelj bi se, navodno, mogao naći među optuženima zbog sumnje da je nekim svojim izjavama u medijima podstrekavao na ubistvo premijera Đinđića. Međutim, dobro upućeni izvor "Glasa" tvrdi da vođa SRS sigurno neće biti među 45 optuženih za ubistvo premijera Đinđića i organizovani kriminal.

"Moguće je da će postupak protiv njega biti razdvojen jer delo za koje se tereti ne spada u oblast organizovanog kriminala", kazao je naš sagovornik, dok u Okružnom tužilaštvu ne isključuju ni mogućnost da se Šešelj na suđenju za ubistvo Đinđića pojavi i kao svedok.

"Šešelj je, navodno, pred našim istražnim organima u Hagu za Đinđićevu smrt optužio njegove najbliže saradnike iz Vlade, što bi ga moglo staviti i u ulogu svedoka", navode u Okružnom tužilaštvu.

Dobro upućeni izvor juče je "Glasu" rekao da se odustalo od krivičnog gonjenja nekih osumnjičenih i da na listi optuženih neće biti 45 imena, kako je prvobitno bilo najavljivano.

Netačne spekulacije

Izvor iz Specijalnog tužilaštva rekao je juče da su netačne spekulacije da bi Rade Bulatović, bivši savetnik za bezbednost Vojislava Koštunice, mogao biti oslobođen optužbi zbog pritiska stranih diplomata, koje su podržale stav DSS da je on bio politički zatvorenik. Naš sagovornik je "čistim spekulacijama" nazvao i pisanje nekih medija da bi general Aco Tomić, bivši šef Vojne bezbednosti i Borislav Mikelić, bivši predsednik RSK, koji su se kao i Bulatović sumnjičili za krivično delo udruživanja radi neprijateljske delatnosti, mogli biti optuženi za podstrekavanje na ubistvo. Bulatović i Tomić bili su pritvoreni zbog sumnje da su članovima zemunskog klana, koji su sa njima kontaktirali, obećali da vojska neće intervenisati u slučaju puča, a Mikelić se teretio da je bio veza između vođa zemunskog klana i Tomića i Bulatovića.

D. Ćuruvija


vesti po rubrikama

^hronika

17:31h

Deca-razbojnici: Umesto Crvenkape čitaju o Kneletu

17:38h

Optužnica za ubistvo Đinđića sutra dobija konačan oblik, a javnost će biti upoznata početkom sledeće nedelje

17:46h

Otkriven bordel, uhapšen makro

17:52h

Leskovac: Pobegao zatvorenik

18:00h

Niš: Uhapšen nasilnik

18:07h

Tri meseca robije Čedomiru Ristiću: Pretio da će da kolje

18:15h

Zapalila mužu kuću

 


     


FastCounter by LinkExchange