[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 13. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Apel iz niškog vodovoda za štednju vode

Gradu preti žeđ

NIŠ - Ukoliko narednih dana ne padnu obilnije kiše Nišlije već u drugoj polovini avgusta mogu ostati bez vode za piće.To je poruka iz niškog vodovoda "Naisus", saopštena na jučerašnjoj konferenciji za novinare gradonačelnika Gorana Ćirića, predsednika opštine Niš Vladimira Domazeta i predsednika gradske vlade Toplice Đorđevića. Zbog toga se apeluje na građane da pribegnu maksimalnoj štednji u potrošnji vode: da je ne koriste za polivanje bašti i travnjaka u dvorištima, ili za pranje tepiha i automobila, dok se situacija ne stabilizuje.

"Alpina" isključena

Gradonačelnik Niša Goran Ćirić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare saopštio da je austrijska firma "Alpina", koja je po izboru investitora bila angažovana i na rekonstrukciji gradskog vodovoda, zbog kašnjenja i nekvalitetnih radova isključena iz ovog posla.

U "Naisusu" kažu da neracionalne potrošnje ima najviše u takozvanom Moravskom vodovodu, koji snabdeva desetak sela. U tim selima se i dalje navodnjavaju seoske bašte, pa čak i veće ratarske parcele, priključenjima na gradski vodovod. Ukoliko se tako nastavi, u ovom delu gradskog vodovoda biće uvedene restrikcije potrošnje. Trenutno se u gradu troši i do 1.900 litara vode u sekundi, što bez štednje može već u septembru ugroziti snabdevanje viših gradskih zona.

U Nišu je, inače, uz donaciju nemačke nevladine organizacije KFW planirana rekonstrukcija blizu 14 kilometara vodovodne mreže i oko 950 metara priključnih veza. Već je rekonstruisano preko 10 kilometara, a predstoje radovi na rekonstrukciji 9,7 kilometara uličnih vodova i oko 300 metara priključnih veza.

- Zbog zastarelih instalacija gradski vodovod je do sada imao nenadonadive gubitke od oko 40 odsto od ukupne količine vode, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare direktor JKP za vodovod i kanalizaciju "Naisus" Nebojša Mijalković.

M. D.


vesti po rubrikama

^Regioni

15:50h

Apel iz niškog vodovoda za štednju vode

15:56h

Novi Sad: Humanitarni turnir u malom fudbalu u organizaciji GO DS-a

16:02h

Niš: Stanari muku muče sa nadogradnjama

16:10h

Alibunar: Veče posvećeno promociji knjige Mire Barić

16:17h

Niš: Izabrani najbolji službenici gradske uprave

16:22h

Borski Vodovod isključuje dužnike

16:30h

Leskovac: "RUL" oduzet Perperu, ali raskid ugovora nije ozvaničen

16:39h

"Župinim" parama kupuju "Župu"

16:45h

U lozničkoj opštini restrikcije vode još traju

16:55h

Sanacija brane na Bukulji

17:03h

Likovni umetnici pomažu izgradnju spomen-česme

 
 


     


FastCounter by LinkExchange