[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 10. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na Carevoj ćupriji danas samo pet trka

Skromna "beogradska milja"

Beogradski hipodrom u očiglednoj krizi. U pet trka upisano samo 38 grla. Klađenje i dalje samo na pobedu. Program počinje u 17 časova

Samo pet trka, tri galopske i dve kasačke (a zapravo samo jedna, koja se održava u dva trčanja), čine oskudan program osamnaestog trkačkog dana na hiporomu kraj Careve ćuprije. Propozicije su predviđale šest, umesto uobičajenih osam trka, ali upis za Handikap I na 1.100 metara za trogode galopere nije uspeo, a naknadni upis nije dozvoljen.

Da prestonički hipodrom zaslužuje (pot)puniji program to je svima jasno, ali na pitanje zbog čega je za današnje trke, posle nedelju dana pauze, upisano skromnih 38 grla - nema odgovora. Teško da razlog ovakve oseke mogu da budu trke koje su se prethodnih nedelja održavale širom Srbije, od Subotice, preko Sombora, Despotova, Uba, Selevca, pa do Šapca. Bilo kako bilo, zagriženi zaljubljenici u konjički sport teško da će propustiti čak i ovakve trke. Ali, da bi ovaj sport napredovao potrebno je privući i novu publiku, ljude koji do sada nisu ni kročili na hipodrom, a sa ovakvim programom to će biti prilično teško.

Trka dana, više prema svojoj reputaciji, nego prema kvalitetu učesnika, jeste tradicionalna kasačka "Beogradska milja". Trka koja se održava u dva trčanja na 1.609 metara okupila je sedam grla, od kojih prema kvalitetu znatno odskaču grla "Sport lajna" Global Prajd i Firsam Lavek. Global Prajd je za dužinu glave bio slabiji od slovenačkog Najtstar Jenkija u finalu "Dužijance" u Subotici, a u istoj trci Firsam Lavek je bio peti.

Oba grla su spremna i najverovatnije će se prošetati do pobede, a podršku će imati u štalskom drugu Big Riveru. Problem bi mogao da im predstavlja ćudljivi Akvilo iz štale "Hiko" sa Palića, koji kada "padne na nogu" zna da ide izuzetno brzo. Ostala tri grla - Kaira, King Kroft i Karl Kraun - boriće se za preostale nagrade.

Galopski Handikap I za starija grla okupio je i nekolicinu iz grupe naših najboljih sprintera. Tu su surčinski Sajting, "Maklerov" Tajgerhart, Valentina i Medžik Simbol (Man Koop), Ceres (S. Simonović), Novećento (Lj. Perović)... Razlika u teretu između najboljih i najslavijih grla u trci je čak 16,5 kilograma - Tajgerhart ima top-teret od 66,5 kilograma, dok će najmanje opterećeni Armida, Blek Hil, Darmela i Tajga nositi 50 kilograma (naravno, ukoliko nađu džokeje sa tom težinom).

Sajting je prošle nedelje u Šapcu bio drugi iza Bavarije, dok je Tajgerhart trku završio na četvrtom mestu. Valentina nije trčala više od mesec dana, pa će tako odmorena biti veoma opasna. Ceres je pobedila u poslednjem startu u Beogradu na veoma teškoj stazi. Iznenađenje bi mogao da napravi bečejski Angel za koga će ova ergela pokušati da angažuje iskusnijeg jahača od mladog Kristijana Fazekaša. Klađenja će i ove nedelje biti samo na pobedu, a program počinje u 17 sati.

R. Grujić


vesti po rubrikama

^hipodrom

16:00h

Skromna "beogradska milja"

16:09h

Majstor u sedlu Marjan Kurtić Kordero

16:17h

"Potkovica" prodaje konje
   


     


FastCounter by LinkExchange