[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 10. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zahtev vladama Srbije i Makedonije

Prohor Pčinjski na ničijoj zemlji!

SKOPLJE (FoNet) - Svetski makedonski kongres preporučio je vladama Makedonije i Srbije i Crne Gore da proglase eksteritorijalnost nad kompleksom manastira Prohor Pčinjski.

Kongres je preporučio istu meru i za oblast Gore na Kosovu, ocenivši da ta dva mesta ne treba da pripadaju ni Srbiji, ni Makedoniji. Predsednik Svetskog makedonskog kongresa Todor Petrov izjavio je da je vladama u Beogradu i Skoplju preporučeno da pitanje Prohora Pčinjskog regulišu posebnim međudržavnim dogovorom.

Delegati 13. generalne skupštine SMK zaključili su da sveštenicima u službenoj odeći drugih crkava ne sme da bude dozvoljen ulaz u Makedoniju.

Sveštenici drugih crkava ne smeju da služe u hramovima Makedonske pravoslavne crkve bez odobrenja njenog Sinoda, zaključeno je na Generalnoj skupštini.

SMK je ocenio da bi proglašenjem nezavisnosti Kosova bila "otvorena Pandorina kutija", a od Evropske unije, NATO i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju je zatraženo konačno obeležavanje severne granice Makedonije.


vesti po rubrikama

^vesti

18:30h

Prodi uzeo mito za otkup Telekoma

18:38h

Ministar na "mobi"

18:45h

Grupa Požarevljana tvrdi: Gradska fontana radioaktivna

18:52h

Ribarski sabor u Tekiji

19:00h

Prohor Pčinjski na ničijoj zemlji!

 


     


FastCounter by LinkExchange