[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 10. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tomica Milosavljević bivši ministar zdravlja :

Dugovi bolnica šest milijardi dinara

NIŠ (Tanjug) - Republički ministar zdravlja u ostavci prof. dr Tomica Milosavljević izjavio je da je dug bolnica u Srbiji dostigao šest milijardi dinara i da oko 20 bolnica odmah može biti zatvoreno, jer ne posluju dobro s parama koje dobijaju.

- Najnovije analize pokazuju da je za šest meseci ove godine potrošeno 715 miliona dinara, ili milion i po evra više nego što je propisano za lekove na recept, naveo je Milosavljević u intervjuu niškom dnevniku "Narodne novine". Posle kontrole došlo se do frapantnih podataka, rekao je on, najavljujući oduzimanje pečata nekim lekarima, među kojima je i jedan koji je istom licu za mesec dana napisao čak 300 recepata.

Osvrćući se na razloge ostavke, Milosavljević je kazao da u poslednjih nekoliko meseci, od kada počinje intenziviranje zakonodavnih akata u toj oblasti, nije imao dovoljno podrške i razumevanja u vladajućoj koaliciji za sprovođenje zdravstvene politike.

- Pored toga što je počelo "korišćenje vladine govornice za napade na stranku G17 plus", čiji sam član, "dogodilo se da se u sred javne rasprave o novoj zdravstvenoj politici i zakonskim rešenjima, pojavi potpuno nezavisan predlog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji je podnela grupa poslanika DOS-a, što je legitimno, ali nije logično", rekao je Milosavljević.

"Na pitanje o čemu se radi, dobijam odgovor da je to politički propust bez zle namere, ali se taj predlog ne povlači iz procedure", objasnio je on i dodao da ga je posebno pogodilo saopštenje Demokratske stranke u kome se tvrdi da "ništa za proteklih godinu dana nisam uradio, izuzev tri antireformska zakona".

To služi na čast onome ko je to napisao. Uveren sam da većina članova Odbora za zdravstvo DS-a nema takav stav", zaključio je Milosavljević, koji je pre dve sedmice podneo neopozivu ostavku na ministarsku funkciju, posle 13 meseci rada.


vesti po rubrikama

^društvo

16:10h

Dugovi bolnica šest milijardi dinara

16:16h

Ivanka Matić, ekonomista o sve većem broju samoubistava među penzionerima

16:22h

Ko sve zloupotrebljava medije u Srbiji

16:30h

Ministri posetili "Našu Srbiju"

      


FastCounter by LinkExchange