[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 9. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Ulici Đure Đakovića broj 35 u Beogradu

Nasilje pod okriljem
policije i ambasade

Đanfranko Sestili, predstavnik italijanske firme "Italtes", provalio u magacin i odneo robu pod zaštitom naše policije!

BEOGRAD- Predstavnik italijanske firme "Italtes" Đanfranko Sestili juče je oko 7. 45 sati "upao" u magacin preduzeća DP "Udarnik" u beogradskoj Ulici Đure Đakovića 35. Tom prilikom je uz prisustvo dvadeset radnika metalnim pajserom razbio staklo na ulazu u objekat i zatim istim oruđem razvalio bravu . Kada su ušli u njega utovarili su robu u kamion i odneli je uz prisustvo i pod okriljem policajaca i inspektora.

- Video sam Italijana kako dolazi i sa nekakvim papirom napisanim rukom objasnio da je tu da odnese robu. Odmah sam došao da zovem šefa obezbeđenja, ali su oni već započeli čitavu akciju. Nisam video kada su "uleteli", nego samo polomljeno staklo, da su ušli i da je došao šleper- kazao je Neđo Krndija, radnik obezbeđenja.

Ceo problem nastao je kada je magacinski prostor italijanska firma zakupila od firme "Ronako", koja je deo ABC- a i vlasništvo Radisava Rodića, a njoj je magacin predat na služenje od DP "Udarnik". Predstavnici "Udarnika" tvrde da im italijanski "Italtes" duguje osam miliona dinara na račun skladištenja robe u njihovom magacinu. Čitav slučaj se našao i na sudu po tužbi firma "Italtes".

Da ne povredimo goste!
Jučerašnjem događaju prisustvovao je i gospodin koji se predstavio kao prvi sekretar italijanske ambasade u Beogradu. Da li je on intervenisao kod nekog od dva naša ministarstva - spoljnih ili unutrašnjih poslova ne zna se ali je evidentno da su naši policajci,bez obzira na to što sudski spor nije okončan zdušno stali u odbranu interesa komšija iz Italije.

- Odnošenje stvari iz magacina je protivno odluci Prvog opštinskog suda u Beogradu , jer je pre dva dana odbijen zahtev advokata "Italtesa" da se donese privremena mera otključavanja magacinskog prostora u Ulici Đure Đakovića 35. Sve sam objasnila inspektoru, on je objasnio da je policija obavila uviđaj i da možemo svoja prava realizovati na sudu - kaže Aleksandra Gogovac, advokatski pripravnik koja zastupa ABC.

Policajci su objasnili svoje prusustvo "mogućnošću narušavanja javnog reda i mira", odnosno tuče između donedavnih poslovnih saradnika. Inspektor, koji nije želeo da se predstavi, objasnio je da je reč o "finansijskom nesporazumu" zbog kojeg Italijani prekidaju poslovnu saradnju i odnose stvari koje su njihove.

G. J.


vesti po rubrikama

^društvo

16:24h

Milenko Smiljanić pisao štrajkačima glađu u "Kragujevčanki"

16:35h

Radnici "Kragujevčanke" posle 12 dana protesta prekinuli štrajk glađu

16:42h

Kompleti udžbenika za prvake pojaviće se u knjižarama tek krajem avgusta

16:50h

Saopštenje SANU: Umro akademik Ivan Spužić

17:01h

Dr Slavica Eremić, direktor Zavoda za protetiku, o ugovoru sa RZZO

17:09h

Policija u valjevskoj RTV "Marš": Ćeranija još od vanrednog stanja

18:20h

Beograd: Nasilje pod okriljem policije i ambasade

 


     


FastCounter by LinkExchange