[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 9. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sa sednice Izvršnog odbora Skupštine grada

Novi cevovod u Barajevu

Gradska vlada je na jučerašnjoj sednici usvojila izveštaje o dodeli ugovora o javnim nabavkama za izvođenje građevinskih i mašinskih radova na obnovi toplovoda u novobeogradskim blokovima 33 i 38, kao i o izgradnji čelične konstrukcije za nošenje toplovoda i njegovu montažu preko autoputa.

Tako će građevinske radove na toplovodu izvoditi preduzeće "Beograđevina" za 7.321.640 dinara, a mašinske "Invest import" za 2.824.346 dinara. Za projektovanje i izgradnju čelične konstrukcije za nošenje toplovoda biće zaduženo preduzeće "Mostogradnja", a cena je 11.050.000 dinara.

Nemačko preduzeće "Inženjering dobersek" isporučiće frekfentne regulatore za TO "Dunav i" Voždovac", a elektromotor za cirkulacionu pumpu u TO "Konjarnik" isporučiće preduzeće "Sever inženjering" iz Subotice za 1.689.740 dinara. Najpovoljniju ponudu za isporuku opreme za automatizaciju pumpnog postrojenja u TO "Novi Beograd" dalo je preduzeće "ATM", a cena je 4.234.410 dinara.

U Bulevaru JA za toplovod Banjica biće nabavljene predizolovane cevi, a njih će po ceni od 2.574.776 dinara nabaviti preduzeće "Novokal" d.o.o.

Gradska vlada usvojila je juče i informacije o nabavci radio sistema za merače protoka za potrebe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", kao i neophodnoj izgradnji i obnovi vodovodne mreže u Barajevu i Borči.

- Osnovni snabdevači vodom ovog dela grada su crpne stanice "Železnik" i "Lipovica", preko kojih se voda distribuira preko cevovoda i rezervoara za skladištenje, do potrošača. Međutim, mreža za vodosnabdevanje opštine Barajevo nije završena. Zbog toga je prioritet izgradnja cevovoda dužine 7.333 metara, na potezu od Doma kulture u Baćevcu do igrališta u Velikom Borku. Pripremljena je i tehnička dokumentacija, a vrednost radova je oko 25.000.000 dinara - kaže Bojan Stanojević, potpredsednik Izvršnog odbora.

Prema njegovim rečima, i dotrajala vodovodna mreža u Ulici Valjevskih odreda u Borči biće obnovljena. Predviđena je izgradnja novog cevovoda dužine 1.000 metara i povezivanje sa postojećim u Ulici Ivana Milutinovića, 1. maja i 27. marta gde će biti postavljeni i novi šahtovi.

MSB


vesti po rubrikama

^Beograd

22:03h

Neophodno izvršiti arheološka istraživanja i obnovu porušenih zgrada na kompleksu Rajićeve

22:11h

Beograđani će dobiti više prostora za rekreaciju

22:18h

Trka za stanove počinje 15. avgusta

22:26h

Sa sednice IO Skupštine grada: Novi cevovod u Barajevu

22:32h

Za poboljšanje bezbednosti u gradskom saobraćaju

22:39h

Zašto tako, naopako: Preglasno ćutanje

22:47h

Poseta delegacije Beograda SAD-u

22:54h

Za proslavu "Evropske godine osoba sa invaliditetom"

23:00h

Gradska vlada želi da ispravi nepravdu: Pomoć Jeremićima

23:08h

Reagovanje: Nije bilo naručenih batina

 


     


FastCounter by LinkExchange