[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 9. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradske službe spremne za prijem dokumentacije

Trka za stanove počinje 15. avgusta

Nadležni u gradskom Sekretarijatu za imovinsko-pravne poslove i građevinsku inspekciju, spremni su za prijem dokumentacije i kompjutersku i pravnu obradu podataka građana koji budu konkurisali za kupovinu nekog od hiljadu "gradskih stanova".

Svu neophodnu dokumentaciju kandidati će predavati od 15. avgusta, kada se konkurs zvanično otvara, do 15. septembra.
- Veoma nam je važno da se, zbog grešaka koje su ranije činili naši prethodnici, "Projekat izgradnje 1.100 stanova u Beogradu" realizuje javno i bez ikakvih propusta. Proveru dokumenata, pored Komisije za stambena pitanja, obavljaće i 13 potkomisija. Pri tom nijedan funkcioner neće moći da učestvuje na konkursu za prodaju ovih stanova - istakao je Nenad Bogdanović, predsednik gradske vlade, prilikom obilaska ovog Sekretarijata.

Podsećamo da na konkursu mogu da učestvuju radnici u javnim preduzećima, zaposleni u Sekretarijatu unutrašnjih poslova grada, zdravstvenim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, Beogradskom univerzitetu i naučnim ustanovama, sudovima, tužilaštvu, gradskoj upravi i upravama deset gradskih opština, zatim mladi bračni parovi, ratni vojni invalidi i članovi porodica palih boraca, roditelji hendikepirane dece, samostalni umetnici i zaslužni sportisti.

Stanovi se grade na sedam lokacija u gradu. Na Čukaričkoj padini gradi se 198 stanova, u Vojvođanskoj ulici (celine 4 i 14) 472, ulicama Dr Ivana Ribara 50, Olge Alkalaj 28, na "Retenziji" u Bloku 9-A 187, dok se u Bloku 29 gradi 60 stanova. Na svakoj ovoj lokaciji svih 13 kategorija zaposlenih dobiće određeni broj stanova.

Biće urađeno 13 rang-lista i isto toliko kataloga stanova. Prvi na listi biraće lokaciju i, u zavisnosti od finansijskih sredstava, veličinu stana. Posle toga taj stan se briše iz kataloga. Ko odustane od njegove kupovine skida se sa liste i gubi pravo na stan. Moći će da ga bira onaj ko je ostao ispod crte. Gradi se najviše jednosobnih i dvosobnih, ali ima i trosobnih i četvorosobnih stanova.

A. K.


vesti po rubrikama

^Beograd

22:03h

Neophodno izvršiti arheološka istraživanja i obnovu porušenih zgrada na kompleksu Rajićeve

22:11h

Beograđani će dobiti više prostora za rekreaciju

22:18h

Trka za stanove počinje 15. avgusta

22:26h

Sa sednice IO Skupštine grada: Novi cevovod u Barajevu

22:32h

Za poboljšanje bezbednosti u gradskom saobraćaju

22:39h

Zašto tako, naopako: Preglasno ćutanje

22:47h

Poseta delegacije Beograda SAD-u

22:54h

Za proslavu "Evropske godine osoba sa invaliditetom"

23:00h

Gradska vlada želi da ispravi nepravdu: Pomoć Jeremićima

23:08h

Reagovanje: Nije bilo naručenih batina

 


     


FastCounter by LinkExchange