[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 7. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Božidar Đelić o otkazima

Carini treba "sveža krv"

SUBOTICA - Odlukom Ministarstva finansija, oko 60 carinika Carinarnice Subotica u avgustu je dobilo ili će dobiti rešenje o otkazu. To je najavljena akcija smanjenja broja zaposlenih u ovoj službi, pa se očekuje da će Uprava carine Srbije na takozvanu "belu listu" uputiti nekoliko stotina zaposlenih koji su bez odgovarajuće školske spreme ili iz drugih razloga ne ispunjavaju uslove za obavljanje ovog posla.

- Za nekoliko meseci Subotica će biti kapija između Srbije i Evropske Unije i moramo je dovesti u red. Osim građevinskih radova na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, moramo da povedemo računa i o kadrovima - kaže za GLAS Božidar Đelić, ministar finansija u Vladi Srbije.

- Neki carinici pričaju da su otkaz dobili bezrazložno, ali svi dobro znamo i vidimo da su se okoristili, imaju kuće, kola, i to bode oči. Dovešćemo mladu, svežu krv, mlade carinike koji će svoj posao shvatiti odgovorno i neće ga koristiti za lično bogaćenje već za dobrobit države i društva, dodao je Đelić.

Carinarnica u Subotici obuhvata granične prelaze Horgoš, Kelebija, Đala, Bajmok, direkciju i železnički granični prelaz.

V. K.


vesti po rubrikama

^vesti

18:24h

Na prelazu Rača sprečen šverc šećera iz BiH u Srbiju

18:31h

Srbima Nemačka obećana zemlja

18:40h

Nastavljen štrajk u RK "Kragujevčanka"

18:49h

SSS: Prete blokadom vlade

18:56h

Đelić: Carini treba "sveža krv"

19:07h

Kula: Puževi pred istrebljenjem

   


     


FastCounter by LinkExchange